Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÜNLÜ TÜRK CERRAH DR. MEHMET ÖZ GÖBEKLİTEPE´DE

UNESCO Dünya Miras Listesi´ne alınan Şanlıurfa´daki Göbeklitepe´yi ziyaret eden Mehmet Öz, dikili taşlarda bulunan figürleri inceledi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan´dan bilgi aldı.

ÜNLÜ TÜRK CERRAH DR. MEHMET ÖZ GÖBEKLİTEPE´DE

ABD´de yaşayan ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz, UNESCO Dünya Miras Listesi´ne alınan Şanlıurfa´daki Göbeklitepe´yi ziyaret etti.

Doç. Dr. Halit Yerebakan´ın girişimiyle Şanlıurfa´ya gelen Öz, kent merkezine 18 kilometre mesafedeki Örencik Mahallesi´nde bulunan Göbeklitepe´yi gezdi.

Tapınak alanına da inen Öz, dikili taşlarda bulunan figürleri inceledi ve ören yeri hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan´dan bilgi aldı.

Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Göbeklitepe hakkında bilgiler okuduğunu, buranın muhteşem bir yer olduğunu söyledi.

Türkiye´de 10 bin yıl öncesine ait bir uygarlığın bulunmasının önem taşıdığını vurgulayan Öz, "Bu uygarlık sonrasında gelen uygarlıkları da etkiledi. Mısırlıları, İngiltere´deki Stonehenge´i etkiledi. Buradaki taş yapılar bizi de etkiledi. Tabii burası bende büyük bir merak uyandırdı. Mutlaka herkesin burayı gelip görmesi gerekiyor." dedi.

Eşi Lisa Öz´ün de katıldığı gezide Mehmet Öz, başına sardığı puşiyle dolaştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER