Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ünlü Stratejist Kritik Seviyeyi Açıkladı! İşte Doların Düşüş Nedeni

Liranın, dolar karşısındaki artışı bugün de devam etti ve dolar/TL gün içinde 5,30 kritik seviyesini de kırarak 5,2759 seviyesine kadar geriledi. Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys yaptığı değerlendirmede "Yerel faktörler TL´ye önemli dest

Ünlü Stratejist Kritik Seviyeyi Açıkladı! İşte Doların Düşüş Nedeni

Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT´de yaptığı açıklamada, gelişen piyasalarda iyileşme işaretleri olduğunu, Güney Afrika randı ve Türk Lirası´nın bu dönemde en iyi performans gösteren para birimleri olduğunu söyledi. Matys "Gelişen ülke varlıkları ABD hisselerinde son dönemdeki satışlara dirençli olduğunu kanıtladı" diye konuştu.

"YEREL FAKTÖRLER TL´YE ÖNEMLİ DESTEK SAĞLADI"

Türk Lirası´nın değer kazanmasında iç faktörlerin önemli olduğunu vurgulayan Matys "Sıkı para politikası ve maliye politikaları var, ABD ile diplomatik ilişkilerde iyileşme oldu. Yani yerel faktörler TL´ye önemli destek sağladı" yorumunu yaptı.

Piotr Matys

"DOLAR HAFTAYI 5,28´İN ALTINDA KAPATIRSA DAHA FAZLA DÜŞÜŞ GÖRÜLEBİLİR"

Dolar/TLbu haftayı 5,28´in altında kapatırsa daha fazla düşüş görülebileceğini kaydeden Matys "Daha fazla düşüş için Hazine ve Maliye Bakanlığı´nın ekonomik reformlar yapması gerekir" ifadesini kullandı.

Matys ekonominin güçlenmesi için cari açıkta düzelme, enflasyonda düşüş ve gıda enflasyonu konusunda atılması gereken adımlar olduğunu vurguladı.

Kaynak: sondakika.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER