Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ünlü iktisatçıdan 2019 yılı için korkutucu açıklamalar

Dünyanın en önemli iktisatçılarından Prof. Dr. Korkut Boratav Yeni Ekonomi Programını eleştirerek 2019 yılı için tedirgin edici açıklamalarda bulundu

Ünlü iktisatçıdan 2019 yılı için korkutucu açıklamalar

Yüksek faiz, Yüksek kur ve enflasyon çıkmazıyla karşı karşıya kalan Türkiye ekonomisinin kötü gidişatı açıklanan son büyüme rakamlarıyla bir kez daha ortaya koyuldu.

Türkiye ekonomisi açısından 2018´in kötü geçeceği tahminde bulunan ve haklı çıkan Dünyanın sayılı iktisatçılarından olan Prof. Dr. Korkut Boratav, 2019 yılıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

?HER AN OLUMSUZ SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞABİLİR?

Tüketim ekonomisi ile ülkelerin ayakta tutulamayacağını ve üreten ekonominin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Korkut Boratav, üretken sektörler küçülürken hizmet sektörü ile ekonominin ayakta tutulamayacağını ifade etti.

Ünlü iktisatçı Boratav, 2018´in son çeyreğindeki ekonomik küçülme hızlanarak devam edeceğini söylerken ?Önce sıfır büyümeye sonra da küçülmeye geçecek ekonomi. Şu anda sıfır büyüme içindeyiz zaten? dedi.

 

2018 yılı içerisinde eylül ayı için ?durma ve küçülme? tahmininde bulunarak öngörüsü doğru çıkan Boratav 2019 yılı içinde açıklamalarda bulundu.

OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) gibi kurumların Türkiye´nin 2019 bilançosunun ?eksi´ olacağına dair tahminlerinin bulunduğunu söyleyen Boratav, Hükümetin açıkladığı YEP´in (Yeni Ekonomi Programı) açıklanan büyüme rakamlarıyla baştan çöktüğünü, bu belgeyi gerçekçi bulmanın mantıksız olduğunu belirtti.

2019 yılına ilişkin ?Şu kesin diyemem ancak daha güçlü olasılık yılın ilk yarısının eksi olacağı ortada? açıklamasında bulunan Korkut Boratav, konuşmasına şu şekilde devam etti:

?İki günde dövizde yukarı hareket ve cari fazlanın dört ay sonra son bulması finansal istikrarın da güvenceli olmadığını gösteriyor. Her an olumsuz sürprizlerle karşılaşabiliriz.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER