Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

UMH: ´Hafter Güçleriyle Mücadele Edeceğiz´

Libya´daki Ulusal Mutabakat Hükümetinin İçişleri Bakanı Başağa, Hafter´e bağlı güçlerle mücadele edeceklerini, başkenti ve tüm ülkeyi güvenli hale getireceklerini açıkladı Kaynak: UMH: ´Hafter Güçleriyle Mücadele Edeceğiz´

UMH: ´Hafter Güçleriyle Mücadele Edeceğiz´

Libya´daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanı Ali Fethi Başağa, Hafter´e bağlı güçlerle mücadele edeceklerini, Trablus´u ve tüm ülkeyi güvenli hale getireceklerini belirtti.

Libya Ahrar kanalına açıklamalarda bulunan Başağa, UMH´ye bağlı güçlerin sahada çok güçlü olduklarını ve planlanan şekilde teçhizatlarını tamamlamalarının ardından saldırıya geçeceklerini ifade etti.

AA´nın aktardığına göre, Başağa, Hafter´e bağlı güçlerle mücadele edeceklerini, başkenti ve tüm ülkeyi güvenli hale getireceklerini bildirdi.

"Uluslararası toplumun UMH´ye yönelik desteğinde olumlu değişim görüyoruz. Bazı ülkeler Hafter´in güvenlikleri için bir tehlike olduğunun farkında." ifadelerini kullanan Başağa, Libya konusunda etkin rol üstlenen bazı ülkelerin Hafter´in kendilerini küçümsediğini ve Birleşmiş Milletler´in (BM) barışı sağlamaya yönündeki çabalarını hafife aldığını fark ettiğini dile getirdi.

Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, 4 Nisan´da Trablus´u ele geçirmek için saldırı başlattıklarını açıklamıştı.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac da başkomutan sıfatıyla Genelkurmay Başkanlığına gönderdiği talimatta, sivillerin hayatına yönelik tehditlere karşı Hava Kuvvetleri Komutanlığını hava operasyonları düzenlemekle görevlendirmişti.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER