Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Uluslararası kuruluşlar harekete geçsin

MEMUR-SEN, Suriyeli tutsak kadınlar için vicdan yürüyüşü düzenledi.

Uluslararası kuruluşlar harekete geçsin

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu, Suriye zindanlarındaki kadınlar için ?Meşaleli Vicdan Yürüyüşü´ düzenledi. Yürüyüşte konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere uluslararası kuruluşların harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaparak, ?İnsanlık onuru daha fazla ayaklar altına alınmasın diyoruz. Vicdan sahibi kuruluşlar bir araya gelerek dünya kamuoyunun harekete geçmesini sağlamalı. Bu çağrıyı her yere yaymalıyız? dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Suriye zindanlarındaki kadınların yaşadığı drama dikkat çekmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle  ?Meşaleli Vicdan Yürüyüşü´ düzenledi. Memur-Sen Genel Merkezi önünden başlayıp Ulus´ta son bulan yürüyüşte yüzlerce kadın Suriye´deki kadınların özgürlüğü için haykırdı. Programa Memur-Sen´e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kadın komisyonu üyeleri ile beraber çok sayıda kadın katıldı.

NE ZAMAN KARŞI ÇIKACAKSINIZ?

?Suriyeli kadınlar insanlık dışı muamelelere tabi tutuluyor? diyen Yalçın, uluslararası kuruluşlara çağrıda bulundu. Yalçın, devamında şunları kaydetti: ?Birleşmiş Milletler´e, İslam İşbirliği Teşkilatı´na çağrıda bulunuyoruz. Eğer bugün toplanıp Suriye´de insanlık onurunun ayaklar altına alınmasına karşı koymayacaksanız, buna karşı çıkmayacaksanız ne zaman karşı çıkacaksınız? İnsanlık onuru daha fazla ayaklar altına alınmasın diyoruz. Vicdan sahibi kuruluşlar bir araya gelerek dünya kamuoyunun harekete geçmesini sağlamalı. Bu çağrıyı her yere yaymalıyız.?

TUTSAK KADINLARI ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURMA ZAMANIDIR

Yürüyüşün ardından basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde Suriyeli kadınların yaşadıkları zulme sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Yalçın, yaşanan savaştan en çok kadın ve çocukların mağdur edildiğine dikkat çekerek, ?Kadınlara ilişkin süslü cümleler kurarak, gurur okşayacak vaatlerde bulunarak günü geçirmek değil, zindanda tutsak kalan mahpus kalan kadınların talihini değiştirme, özgürlüğüne kavuşturma zamanıdır. Umut varsa dünya yaşanmaya değer. Buraya gelen arkadaşlarımız umudu tazelemek; Suriye´de zindanlarda işkence gören, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı o fotoğrafı ortadan kaldırmak için dünyaya umut aşılamaya çalışıyor.?

SUSMAYACAĞIZ!

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın da, Suriye´de bugüne kadar yaşanan dramın acı tablosunu paylaşarak, ?Bu kirli savaş; 22 bin 900 kadının canına mal olurken 300 binin üzerinde kadının yaralanmasına neden oldu. 7,5 milyon kadın iç ve dış göçe maruz kalarak yerinden edildi. Sadece resmi hapishane ve karakollarda bugüne kadar 13 bin 500´ün üzerinde kadın Suriye rejimi tarafından hapsedildi ve resmi rakamlara göre 7 binin üzerinde kadın hâlâ bu hapishanelerde her gün işkence görmekte, istismara uğramakta, insanlık dışı eziyetlere maruz kalmaktadır. Ten renklerimiz, inançlarımız farklı olsa da gözyaşlarımızın rengi aynı. Dillerimiz farklı olsa da acının ve gözyaşının dili aynı. 7 bin kadının esaretini, gördükleri işkenceleri görmeyen gözlere gösterene kadar durmayacağız. 7 bin kadın ve çocuğun sesi insanlığın sesiyle buluşana kadar susmayacağız? ifadelerini kullandı.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER