Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkmenlerden Irak´taki yeni hükümette temsil talebi

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, Başbakan İbadi´nin açıkladığı reform kararları doğrultusunda ülkede beklenen yeni yapılandırmada Türkmenlerin de temsil edilmesini istedi.

Türkmenlerden Irak´taki yeni hükümette temsil talebi

Kerkük Milletvekili Salihi, Temsilciler Meclis binasında yaptığı basın toplantısında reformlarla ilgili Türkmen Grubu´nun mesajını okudu.

Göstericilerin reform yönündeki taleplerini desteklediklerini dile getiren Salihi, Başbakan Haydar el-İbadi ve Meclis Başkanı Selim Cuburi´nin reform paketlerinin "gerçek reformlardan" oluşmasını umduklarını belirterek, bu reformların vatandaşlık ve liyakat esasına bağlı devlet anlayışını güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Erşet Salihi, İbadi´nin yeni reform kararları doğrultusunda beklenen yeni hükümet yapılanmasında etnik yapıların da da adil şekilde temsil edilmesini talep etti.

"Bakanlık ve bağımsız kurumların sayısının azaltılmasını istiyoruz" diyen Salihi, "Irak farklı din ve etniklerin ülkesi olduğu için etnik kesimlerin uzun vadede haklarının korunması ve görev alacak olanların siyasi hizipleşme yerine liyakatlerine göre temsil edilmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Sivil hükümet kurulsun"

Parlamento tarafından sorgulayabilecekleri liyakatli bakanlıklardan oluşan "sivil hükümetin" kurulması gerektiğine işaret eden Salihi, diğer taleplerini şöyle dile getirdi:

"Geçmiş dönemlerde yapılan yolsuzluk dosyalarının açılması. Meclisteki denetim kurumlarına verilen sınırlı yetkilerin genişletilmesi. Bağdat ve diğer illerdeki yolsuzluklarla ilgili dosyaların göz ardı edilmesinde aracı olan yargıçların cezalandırılması. Anayasayı ihlal eden vali, vilayet meclisi başkanları ve güvenlik kurumu başkanlarının görevden azledilme yetkisinin Başbakana verilmesi. DAEŞ´in ülkemize girip bazı kentlerimizi ele geçirmesinin nedenlerinin araştırılması ve mültecilerin kurtarılan bölgelere geri gönderilmesinin sağlanmasını istiyoruz." 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER