Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRKİYENİN HER YERİNDE PROTESTO

Mısırda Müslüman Kardeşler ve ülkenin Seçilmiş Meşru Cumhur Başkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararları dün Türkiyenin her yerinde protesto edildi.

TÜRKİYENİN HER YERİNDE PROTESTO

Anadolu Öğrenci Birliği Mısır`daki İdam Kararlarını Protesto Etti
Anadolu Öğrenci Birliği Darbeci Sisi hakimlerinin verdiği 106 idam kararlarını protesto etti.
16 Mayıs günü saat 20.30`da Fatih Camii`nde buluşan Anadolu Öğrenci Birliği Yönetimi ve gönüllüleri akşam namazının ardından Saraçhane Parkı`na doğru sloganlar atarak yürüdüler.

Protestoda Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kayan, Anadolu Öğrenci Birliği Başkanı Abdulvahit Yücel, Akdav Başkanı Ahmet Çamurluoğlu, İhvan-ı Müslimin liderlerinden Vecdi Ğuneym de yer aldı.

İlk olarak konuşan Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kayan, "Saraçhane yorgun düşmedikçe, bu davaya sahip çıktığı sürece, bu intifada yeryüzünde dalga dalga yayılacaktır. Mısır`da idama mahkum edilen kardeşlerimizi selamlamak, onalrı idama mahkum edenleri lanetlemek için buradayız" dedi ve tüm Mısır halkına selam iletti.

Anadolu Platformu Yurtdışı İlişkileri Koordinatörü Ebubekir Gündüz, basın bildirisi okudu. Bildirinin okunmasının ardından Anadolu Öğrenci Birliği Başkanı Abdulvahit Yücel, "İslamı yok edemeyeceksiniz. Bizler hangi şart ve imkanlar dahilinde olursa olsun insanlık için, İslam için, Müslümanlar için, her daim birlikte atan yürekleriz. Mursi bizim için ümmetin onurudur. Zalimlerin ve emperyalistlerin hedefleri kursaklarında kalacak. İslamın mirasına, Peygamberin davasına sahip çıkalım" dedi.

"Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafere doğru yürüyoruz" diye sözlerine başlayan Turgay Aldemir, "Allah zulmedenlere, zalimlere hesap soracaktır. Buna iman ediyoruz. Ama Allah bizim elimizle hesap sormak istiyor. Ve bu hesabı hukukçularımızla, siyaset adamlarımızla, fikir adamlarımızla, İslam topraklarındaki zalimlere, Sisi`lere de hesap sormak için Allah bizleri seçmiştir. Onun için sorumluluklarımızı bilerek yeryüzünde var olduğumuz sürece dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan tek bir insan kalmayana kadar, ahdimiz odur ki; bu davanın mücadelesini vermeye devam edeceğiz" dedi.

15 senedir Mısır`a gidemeyen Vecdi Ğuneym sözlerine Allah`ın selamını vererek başladı. Ğuneym, "Allah Mısır`daki kardeşlerimizden razı olsun. Allah sizin bu duruşunuzdan ötürü mükafatınızı yükseltsin inşallah. Kız ve erkek kardeşlerimizden dileğim, bu direnişi yenileyin. Zalim rejim, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi tahtından etmiştir. Bu katil adama, katil ordusu yardım etmektedir. Bu katil ordu halkını katletmektedir. Ve askerleri de aynı zamanda bu hükmü desteklemektedir. Yalancı basın ve medya organları ve ihanet içinde bulunan şeyhler de bu hükmü desteklemektedir.


Kardeşlerimiz Cellatların Elinde

AYAĞA KALK TÜRKİYE!

Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.”(İbrahim 42)

Halkın %52 oyu ile seçilmiş başa gelmiş hükümet daha birinci yılı dolmadan tanklar ve toplar ile yok edildi.70 yıllık diktatörlüğe ses çıkarmayanlar ülkenin ilk ve tek seçilmiş devlet başkanına ve Mısır halkına barışı, selameti, huzuru çok gördüler.

Susturmak istediler. Şehadet nişanına, bir kurşunu şahit tutan Esma'ları bu yüzden katlettiler.

Yok etmek istediler. Bu yüzden Rabiatul Adeviye'nin kahraman erlerine kan, kin, kurşun kustular.

Bütün bu olan bitenlerden Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği sorumludur. Ayrıca bu zulme ve haksızlığa karşı duyarsız kalan, ses vermeyen, çığlık olmayan, görmezlikten gelen tüm insanlık da sorumludur. Batılı demokratlar, hümanistler yalnızca seyrediyorlar. İnanan, düşünen, özgürlüğe sevdalı olan, insanım diyen herkesi Mısırdaki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında duyarlı olmaya, çığlık olmaya davet ediyoruz.

Biz biliyoruz ki; Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

İbrahim'i ateşe atanlar, Musa'nın canına kast edenler şimdi Muhammed Mursi, Muhammed Bedii ve Yusuf Kardavi gibi İslam önderlerinin de aralarında olduğu 106 kişi hakkında idam kararı verdiler. Verilen İdam kararı 106 kişiye değil, tüm Mısır halkına ve tüm İslam ümmetine karşı verilmiş bir karardır. Kararı verenler ise Mısır'ın gerçek sahipleri değil küfür ile işbirliği içinde olan Sisi ve yandaşlarıdır.

İhvan lideri Muhammed Bedii'nin dediği gibi; ‘Ölüm emri yeryüzünde değil gökyüzünde verilir.'

Şehitlerimizin kanları ile süsledikleri o kutsal çağrı gibi; ‘Şehadet bir çağrıdır, tüm nesillere çağlara'

İdam kararı veren ey zalimler! Sizin için şu sözü tarihe not düşüyoruz. ‘Siz! Hayat süren leşler, sizi kim diriltecek'

Ve siz ey zalimler! Hodri meydan…

Yeryüzünde yürüyen tüm müminleri yok etseniz bile bir tek emekleyen bebeğimiz kalsa dahi Allah, sizleri o bebeğin elleri ile cezalandıracaktır.

Ey zalimler! Yeryüzündeki tüm müminleri ve emekleyen tüm bebeklerini katletseniz de Allah elbet bir Musa çıkaracak ve O Musa'nın eliyle sizleri kahredecektir.

Ey zalimler! Biz Allah'ın sonsuz rahmetinde can bulacağız. Sizler ise sizi kıskıvrak yakalayacak olan dehşetli bir kıyamet ile can vereceksiniz.

Ey Zalimler! Siz yaşarken de, başınıza kıyamet koparken de, ebedi cehenneminize giderken de hep kaybedenlerden olacaksınız.

Siz yaşarken de acı içinde kıvrananlardansınız. Huzuru olmayanlardansınız.

İmansızlığınız, kininiz sizi yiyip bitiriyor. Siz, mutlak, her an kaybeden, daimi mutsuzlardansınız.

İdam kararlarınızla can verirken şehitlerimiz, onların yaşadığı anlık saadete ebedi bir hayat verdiniz. Biz Allah için yaşıyor ve Allah için ölüyorken iyi bilin ey zalimler, CEHENNEM SİZİN İÇİN YAŞIYOR!

Özgürlük ve adalet yalnız bizim değil; bütün insanlığın hakkıdır.

Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, Mısır'daki 106 masum insanın idam kararını veren ve destek olan tüm darbecileri lanetliyoruz.

 

ANADOLU ÖĞRENCİ BİRLİĞİ



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER