Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Yakut, Barzani Yardım Vakfı'na bizzat teşekkür etti

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut, Türkiye'ye deprem dolayısıyla yardım malzemeleriye dolu TIR’lar ve arama kurtarma ekibi gönderen Barzani Yardım Vakfı'nın Erbil'deki merkezini ziyaret etti.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Yakut, Barzani Yardım Vakfı

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut, Türkiye'ye deprem dolayısıyla yardım malzemeleriye dolu TIR’lar ve arama kurtarma ekibi gönderen Barzani Yardım Vakfı'nın Erbil'deki merkezini ziyaret etti.

Mevlüt Yakut, vakıf merkezinde Barzani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ahmet ile bir araya geldi. Daha sonra Musa Ahmet ile Mevlüt Yakut ortak basın toplantısı düzenledi.

Ziyaretin amacının deprem sonrasında ilk harekere geçen Barzani Yardım Vakfı'na biizat teşekkürlerini iletmek olduğunu belirten Mevlüt Yakut, Kürdistan Bölgesi halkının, deprem afeti nedeniyle Türkiye halkının acısını samimiyetle paylaştıklarına tanık olduklarını söyledi.  

Başkonsolos Yakut, Barzani Yardım Vakfı'nın sahadaki çalışmalarının halen devam ettiğini ve Türkiye’nin bu çalışmaları kolaylaştırmak için elinden geleni yaptığını vurguladı.  

Gönderdiği yardımlardan dolayı Barzani Yardım Vakfı’na teşekkür eden Başkonsolos Yakut şunları söyledi:

“En hızlı harekete geçen IKBY ve bölge halkı oldu. Türkiye'nin, Türk halkının, depremzedelerin acılarını yüreklerinde hissettiklerini gördük. Gerek resmi makamlar, Bölgesel Hükümet, gerek sivil toplum kuruluşları, gerek sokaktaki insanlar, herkes elinden gelen katkıyı sunmaya çalıştı. Buradaki en önemli aktörlerden biri de Barzani Yardım Vakfı oldu. Türkiye'ye yardım ekipleri gönderdiler, gıda dağıtımı yaptılar, çadır kurulumu yaptılar. Arama kurtarma faaliyetlerine destek verdiler. Çok teşekkürler kendilerine. Barzani Yardım Vakfı'nın halen sahadaki yardım çalışmaları devam ediyor, ihtiyaç duyulduğu sürece biz de onların çalışmalarını kolaylaştırmak için elimizden gelen yapacağız. Bugün buraya gelmemin amacı depremzedeler adına, Türk halkı adına teşekkürlerimizi bizzat ifade etmekti Musa bey ve değerli çalışanlarına. Ben değerli çalışmaları için tekrar teşekkür ediyorum. Allah, inşallah bir daha böyle bir acı yaşatmasın, ne Türkiye’ye ne bölgemize ne de herhangi bir ülkeye böyle bir acı yaşatmasın. Teşekkür ediyorum.”

Barzani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ahmet de depremzedelere yaptıkları yardımların devam edeceğini söyledi.

 

Konu ile ilgili videonun linki:

https://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/230220231

 

Kaynak: rudav.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER