Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Özügergin: NATO birliği, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı silahlanmaktan övünmesiyle mi sağlanacak?

Türkiye- Yunanistan hattında gerilim tırmanırken Ankara'nın Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Yunanistan'ı "kötü niyetli olarak dedikodu yaymakla" suçladı.

Türkiye

Türkiye- Yunanistan hattında gerilim tırmanırken Ankara'nın Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Yunanistan'ı "kötü niyetli olarak dedikodu yaymakla" suçladı. 

Middle East Eye'ya konuşan Özügergin, "Yunanistan'ın Türkiye'yi karalamaya çalıştığını ve yalan bilgiler yaydığını" söyledi. 

"NATO'ya ait bir sistem olmayan S-300'lerle Yunanların Türk uçağına radar kildi atması NATO birliğine tam olarak nasıl yardımcı oluyor" diye soran Büyükelçi Özügergin, "Bilmeyenler için söyleyeyim; radar kildi atmak ateş etmekten önceki son adımdır" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in üstü kapalı bir şekilde ABD Kongresi'nden Türkiye'ye F-16 satışı yapılmamasını istemesine işaret eden Özügergin, "NATO birliği, Yunanistan'ın açıkça Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlenmesini engellemeye çalışmasından iyi mi etkileniyor?" diye konuştu. 

Özügergin, "Belki de bu birlik, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı aralıksız silahlanmakla övünmesiyle sağlanacaktır!" dedi. 

Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 5 Eylül'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Birliği  Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e; Yunanistan'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Maria Theofili ise 6 Eylül'de BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e Türkiye konusunda şikayetlerde bulunan mektuplar gönderdi. 

Mektuplarda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine S-300 ile 'radar kilidi' atmasına ilişkin olarak, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır! Yunanistan'a tek cümlemiz var: İzmir'i unutma!" ve "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerine yer verildi.

Mektuplarda uluslararası kamuoyunun "gerekli tepkiyi vermemesi" durumunda Türkiye'nin davranışlarının "geniş çevrede istikrarı bozabileceğini ve boyutu öngörülmez sonuçlar doğurabileceğini" ifade edildi.

 

Kaynak: T24



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER