Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRKİYE´NİN DUYARLI İMAM HATİP NESLİNE İHTİYACI VAR

Eğitimci yazar Mahmut Balcı Eyüp Sultan Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin "Değerler Eğitimi Faaliyetleri" çerçevesinde düzenlediği ?Kadim Değerlerimiz, Gençlik Ve Çanakkale Ruhu´ konulu söyleşiye katıldı.

TÜRKİYE´NİN DUYARLI İMAM HATİP NESLİNE İHTİYACI VAR

Söyleşi Müdür Yardımcısı Hamit Işık´ın takdimi ile başladı. Değer ile önem arasındaki farka dikkat çekerek yaşadığımız ancak farkına varamadığımız olayları fotoğraf ve videolarla anlatmaya çalışan Mahmut Balcı şunları söyledi:

"Davete icabet etmeli. Dalgın değil uyanık yaşamalıyız. Görmek için bakmak gerek. Birlikte bakınca farkı fark ederiz. Çünkü birlikten kuvvet doğarÇok az şey bildiğimizi yeni şeyler öğrendiğimizde fark ederiz. Kullanıcısı olduğumuz bazen vakit geçirmek için kullandığımız sosyal medyaların asıl görevinin sadece bilgi olmadığını bilmeliyiz. Bazı sosyal medya mecraları kritik anlarda tercihlerini Müslümanların aleyhine yapmaktan çekinmezler. Müslüman olmak yetmez aynı zamanda duyarlı bir insan olmak gerek. Şayet öncelikli görevi insani yardım olan bir derneğimiz, gençlerin madde bağımlılığı ile ilgili konulara ayırmış ise demek ki bağımlılık toplumsal bir mesele haline gelmiştir. O zaman bu tablodan kendimizi de sorumlu tutmalıyız. "Gençlik Nereye Gidiyor?" gençliğin gittiği olumsuz yönlerden kim sorumlu, kim çözüm bulacak sorularına cevap bulmak gerekir. Cahit Zarifoğlu´nun ifadesiyle bir Müslümanın bir istikameti, bir duruşu, bir menzili olmalı. Elimizden hiçbir şey gelmiyor diyenlere diyoruz ki; hiçbir şey yapmıyorsan bile işgalci İsrail tankına taş atan bir çocuk kadar cesaretimiz olmalı. Çünkü şeytanı ve şeytanları taşlamayı akletmek insan olmanın bir gereğidir.´

Eğitimci Yazar Mahmut Balcı Çanakkale konusunda ise şunları söyledi:

?Çanakkale İslam kardeşliğinin yaşandığı bir yerdir. Bizler yabancılar gibi Çanakkale´ye gezmek için gitmeyiz. Bir Çanakkale´ye gittiğimizde adeta önümüze ilikler ve oradaki şehitlere şöyle sesleniriz: Ey burada yatan şehitlerimiz sizler, Çanakkale geçilmesin diye kutsal değerler için hayatınızı feda ettiniz. Sizlere minnettarız.´ Şayet Çanakkale geçilseydi sıra İstanbul´a gelecekti. Bu tarihi gerçeği bilen herkes Türkiye´nin terör unsurlarına engel olmak için Suriye´nin Afrin bölgesine yaptığı Zeytin Dalı Harekatı´na destek verdi. Çünkü sınırın öbür tarafından küresel güçlerin verdiği silahlarla donatılan teröristler eliyle Kilis ve Hataya atılan her füze ve roket güvenliğimizi tehdit ediyordu. Bundan dolayı birliğimizi, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi korumamız gerekir. Ülkemizin birliği, kardeşliği için çalışan duyarlı imam hatip nesline ihtiyacı var. Yaşanan her olumsuzluğun, inkarcı her gencin, madde bağımlısı olan her insanın durumundan imam hatip neslinin kendisini sorumlu tutması gerekir. Yani yapılacak çok görevlerimiz var. Türkiye´nin duyarlı İmam Hatip nesline ihtiyacı var. İmam hatip okullarının değerini bilmeyenler İmam hatip okullarına karşı önyargılı olmakta.´

Öğrencilerin soru ve cevaplarla katkıda bulunduğu ve sıcak bir atmosferde geçen söyleşinin sonunda söz alan Eyüp Sultan Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rüştü Özker; yaptığı konuşmada İmam Hatip öğrencilerinin Kadim Değerlerin daha çok farkında olmaları için bu tür programlar düzenlemeye devam edeceğini söyledi.

Söyleşi sonrasında öğretmenlerle bir araya gelen Mahmut Balcı değerler eğitimi üzerine fikir alışverişinde bulundu.

 /resimler/2018-3/27/2348555301918.jpg

 

/resimler/2018-3/27/2349567334417.jpg

 

 

/resimler/2018-3/27/2350590616829.jpg

 

/resimler/2018-3/27/2352047649381.jpg



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER