Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRKİYE AYAKTA

Mısır Cuntasına bağlı yargının Müslüman Kardeşler hakkında verdiği idam kararları Türkiyenin 4 Bir yanında Protesto ediliyor.

TÜRKİYE AYAKTA

Mısır Cuntasına bağlı yargının Müslüman kardeşler ve Seçilmiş Meşru Cumhur Başkanı, Dünya Müslüman Alimler birliği Başkanı Yusuf El-Kardavi hakkında verdiği idam kararları Türkiyenin 4 bir yanında Protesto ediliyor.

 

Başta Anadolu Platformu, Anadolu Öğrenci Birliği, Akdav, İHH, Memursen ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülüğünü ettiği protestolarda Dünya ülkelerinin iki yüzlülüğüne tepkiler yağıyor. Bir taraftan idam cezalarına karşı tutum sergilerken ve demokrasi, insan hakları konusunda islam ülkelerini yetersiz gören Avrupa Birliği ülkeleri diktatörlere, askeri rejimlere silah ve para yardımlarında bulunmaları adeta bu faatliyetlerin arkasında kendilerinin oldukları gözler önüne seriliyor. 

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan idam kararlarına tepkisini twitter üzerinden 3 farklı dilde dünya ülkelerine seslenerek dile getirdi. Erdoğan, mesajında "Mısır`da Tahrir Meydanı`nda siyasi iradelerinin peşine düşmüş binlerce insana sıkılan her kurşun, tüm dünyadaki meşru siyasete yönelmiştir. Eğer bugün Mursi`ye idam cezası veriliyorsa bu, sandığa verilmiş bir idam cezasıdır. Avrupa Birliği, dünya ülkelerine sesleniyorum: Hani sizde idam yasaktı? Neden duruyorsunuz? Neden susuyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi `nin idama mahkum edilmesine ilişkin, "Rabbim ona, onun arkadaşlarına yardım etsin. Firavunlara, zalimlere Rabbim fırsat vermesin, onları Kahhar ismiyle kahreylesin" dedi.

 

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ülkenin dört bir yanındaki vatandaşları bu zulme tepkisiz kalmamaları için protestolara çağırıyor.



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE AYAKTA

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER