Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRKİYE GAETESİ'NİN YAYIMLAMADIĞI TEKZİBİ BAKANLIK YAYINLADI: AMACI AÇI BİR TETİKÇİLİK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile ilgili 2 yazı yazan TürkiyeGazetesi yazarı Fuat Uğur,bakanlık avukatlarının gönderdiği tekzibi yasal süre içinde yayımlamadı. Bakanlığın internetten yayımladığı tekzipte sert ifadaler var: Amacı açık bir tetikçilik.

TÜRKİYE GAETESİ

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, 10 Eylül ve 12 Eylül 2019 tarihlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank aleyhinde iki yazı yazmıştı. 

Bakanlık avukatları, Uğur’un “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Musafa Varank ne yapmak istiyor?” ve “Bakan Varank cevaplamadı ama bu toplantının sebebi belli” başlıklı yazılar için noter kanalıyla tekzip metni gönderdi.

17 Eylül’de gönderilen tekzip geçen beş güne rağmen gazetede yayımlanmayınca Bakanlık, kendi internet sitesinde yayımlandı.

Bakanlık, Uğur için "Kamuoyunu kışkırtmak amacı taşıyor" dedi

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tekzip metninde “En temel gazetecilik ilkesi gereği basın meslek ahlakına sahip her gazeteci, iddialarını kaleme almadan önce muhataplarına sormakla mükelleftir. Buna rağmen eser sahibi Bakanlığın yetkili birimine ulaşarak doğru bilgiyi almak yerine, kamuoyunu müvekkilim aleyhine yönlendirmek ve kışkırtmak amacıyla, bilinçli, planlı ve taammüden yanlış ve iftira niteliğinde bilgiler ile yazısını hazırlamıştır” dedi.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı@TCSanayi

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur’un yalan ve iftiralarına yönelik 5187 sayılı Basın Kanunu uyarınca gazeteye gönderilen, 3 gün içinde tam ve eksiksiz yayımlanması gerekirken yayımlanmayan tekzip metni ve ihtarnameyi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.


    </div>
        <br />
    </div>




<br />
        </div>
 
    </div>
    <div class=

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER