Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye Akdeniz'de doğalgaz buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Cuma günü bir müjde açıklayacağım' sözlerinin ardından yabancı ajanslar Türkiye'nin Akdeniz'de doğalgaz kaynağı bulduğunu iddia etti. Bazı kaynaklar ise gazın Karadeniz'de bulunduğunu öne sürdü.

Türkiye Akdeniz

Euronews Türkçe'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü açıklayacağız" dediği müjde Akdeniz'de tespit edilen bir doğalgaz kaynağı.

Bunun için NATO limanında demirli olan Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni yola çıktı. 12 bin metre derinliğe kadar 3 bin metre sondaj yapma özelliği olan Kanuni'nin 35 personeli bulunuyor.

Bulunan gazın değeri ve sınıflandırılması açısından ilk aşamada hangi derinlikte bulunduğu gibi teknik bilgilerin ise sır tutulması ve açıklanmaması bekleniyor. Ancak edinilen bilgilere göre bulunan gaz kaynağı da hidrokarbon.

BLOOMBERG VE REUTERS: KARADENİZ’DE ENERJİ KAYNAĞI BULUNDU

Bloomberg ve Londra merkezli Reuters haber ajansı Türkiye’nin Karadeniz’de enerji kaynağı bulduğunu yazdı.

Reuters’a konuşan bir yetkilinin, biri ciddi büyüklükte olmak üzere Karadeniz’de iki bölgede enerji kaynağı bulunduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Bloomberg ise isimleri açıklanmayan iki yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye’nin Karadeniz’de bir enerji kaynağı bulduğunu, bulunan kaynağın da yüksek ihtimalle doğalgaz olduğunu belirtti. Söz konusu iki yetkilinin bulunan enerji kaynağının büyüklüğü, derinliği ve çıkarma zorluğuna yönelik ise bilgi paylaşmadığı ifade edildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama şöyle:İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum."



Anahtar Kelimeler: Türkiye Akdeniz' doğalgaz buldu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER