Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye-Yunanistan arasında tweet diplomasisi başladı!

Türkiye ile Yunanistan sosyal medya üzerinden diplomasi başlattı. Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias sosyal medya platformu üzerinden karşılıklı paylaşım yaptı.

Türkiye-Yunanistan arasında tweet diplomasisi başladı!

Doğu Akdeniz'de yer altı kaynakları nedeniyle gerilim yaşayan Türkiye ile Yunanistan sosyal medya üzerinden diplomasi başlattı. Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya platformu Twitter üzerinden Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'a hitap eden bir paylaşımda bulundu. Çavuşoğlu'nun paylaşımının ardından Nikos Dendias'da yanıt verdi.

ÇAVUŞOĞLU: YUNAN HALKININ İTİBARINI ZEDELEMEYİ BIRAK!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias sosyal medya üzerinden paylaştığı makalesinde Türkiye'ye yönelik suçlamalar yöneltti. Dendias makalede; Türkiye'ye AB'den yaptırım kararı çıkmamasının ardından Trump yönetiminin giderayak S-400 gerekçesiyle Türk silah sanayine yönelik sınırlı yaptırım kararını ' ABD'nin NATO bütünlüğünü sabote ettiği gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulaması' olarak değerlendirdi.

Yunan mevkidaşı Dendias'ın paylaşımına karşı yanıt veren Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sevgili Niko, işte yeni yıl için dostça bir tavsiye: Başkalarından yardım istemeyi ve Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırak. 2021 yılı, doğrudan, samimi ve ciddiyetle konuşarak farklılıklarımızı adil şekilde ele aldığımız bir yıl olsun." ifadeleri ile karşılık verdi.

YUNANİSTAN TÜRKİYE'NİN HAKLARINI HİÇE SAYDI

Çavuşoğlu'nun paylaşımının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias yaptığı paylaşımda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklarını hiçe saydı. Türkiye'ye küstah tavsiyelerde bulunan Dendias, "Teşekkür ederim sevgili dostum Mevlüt. Madem temenni ve tavsiye alıp veriyoruz, 2021, Türkiye için 3 fiiliyatın yılı olsun: 1) Meşru haklarımızı hayata geçirmemiz halinde Yunanistan'ı savaşla tehdit etmeyi bıraksın. Ne de olsa 21. yüzyılda yaşıyoruz. Daha fazla Avrupalı, daha az Osmanlı olmak için esinlensin. Türk halkına en iyi hizmet edecek olan budur." şeklinde paylaşım yaptı.

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER