Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN FIRAT´IN DOĞUSUNDA ÇATIŞMAYA GİREBİLİR"

Rusya merkezli Nezavisimaya Gazeta yazarı Igor Sobotin ´Türkiye, Suudi Arabistan´la çatışmaya giriyor´ başlıklı makalesinde Türkiye ile Suudi Arabistan´ın Suriye´nin Kuzeyi üzerinden ciddi fikir ayrılığı yaşadığını belirtti.

Rusya merkezli Nezavisimaya Gazeta yazarı Igor Sobotin ´Türkiye, Suudi Arabistan´la çatışmaya giriyor´ başlıklı makalesinde Türkiye ile Suudi Arabistan´ın Suriye´nin Kuzeyi üzerinden ciddi fikir ayrılığı  yaşadığını belirtti.

Türkiye, Nüfuz alanını Kürt silahlı grupların kontrol ettiği alana genişletmek istiyor. BM Genel Kurulu toplantısına katılmak için New York´a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu çerçevede açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türklerin kurduğu vakfın düzenlediği akşam yemeğinde yaptığı toplantıda, ´İnşaallah, yakın gelecekte güvenli bölgelerin sayısını Fırat´ın doğusuna doğru genişleteceğiz´ dedi.

Igor Sobotin, makalesinde Türk bir uzmanın görüşlerine de yer verdi. Türk uzman, Amerika´nın varlığı nedeniyle Fırat´ın doğusunu tamamen teslim edeceğini düşünmediğini aktardı.

Türk uzman, Igor Sobotin´e, Fırat´ın doğusunun askeri ve jeopolitik bakımdan Amerika için stratejik bir öneme sahip olduğunu, Amerika´nın, Türkiye´nin   Fırat´ın doğu sınırlarına kadar yakınlaşması konusunda tavizkar davrandığını belirtti.

Igor Sobotin, Türkiye askerinin Fırat´ın doğusuna doğru yönelmesi; Amerika´nın yanı sıra Türkiye´yi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile de karşı karşıya getirebileceğinin altını çiziyor.

Igor Sobotin makalesinde şu ifadelere yer veriyor: "Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Fırat´ın doğusunda varlıklarını güçlendirmekte hiçbir zaman istekli olmadılar. Fakat, Eylül ayında, Suudi Arabistan istihbarat elemanları Fırat´ın doğusuna giderek, Arap aşiretlerle görüştü. Suudi Arabistan istihbaratı üyeleri, Arap aşiretlerine Suriye Demokratik Güçleri´nin otoritesini kabul etmelerini, kabul etmeleri halinde ekonomik yardımda bulunacaklarını söylediler."

Nezavisimaya Gazeta yazarı  Igor Sobotin makalesini şu tespitle tamamlıyor: "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, Suriye´deki askeri varlığını azaltma niyetinde ise,  Kürt örgütlerin kontrolündeki alanlarda Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nin etkisinin güçleneceği muhtemel senaryolar içerisinde yer alıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER