Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

Türkiye ve dünya gündemi

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Grand Cevahir Otel´de düzenlenecek 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Açılışı ve Kütüphane Temel Atma Töreni´ne katılacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vahdettin Köşkü´nde Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu ile görüşecek.

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Salih Bostancı ve beraberindeki heyeti Resmi Konutta kabul edecek.

3- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Üniversitesi gençlerle buluşma programına ve iş dünyası ile toplantıya katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

4- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile, İstanbul´da Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve KADEM´in düzenlediği 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi´ne katılacak.

- Ruhsar Pekcan İstanbul Üsküdar Lisesi´ni ziyaret edecek.

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Nevşehir´de Valiliğe, AK Parti İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştirecek, kentsel dönüşüm ve imar barışı uygulamasına ilişkin incelemelerde bulunacak.

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İç Anadolu Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı´na katılacak. 

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul´da Bab-ı Ali Toplantıları´na katılacak. 

8- Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi başlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB ve Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) iş birliğiyle Çırağan Sarayı´nda düzenlenecek zirveye katılacak. 

9- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir´de Ege Ekonomik Forumu´na katılacak, şehit polis Fethi Sekin´in ailesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

10- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kasım ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak. 

11- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

12- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın İstanbul´daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinin yansımaları takip ediliyor.

13- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Osmanlı Arşivi Külliyesi Kongre Merkezi´nde düzenlenecek Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu açılışına telekonferansla katılacak.

14- FETÖ davaları

- FETÖ´nün darbe girişiminde, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz´da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi´nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14´ü eski polis 114 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri´de görülecek.

- Darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasının "mahrem imamı" konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42´si tutuklu 52 sanığın yargılanması, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri´de sürecek.

- Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 kişinin yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

15- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul´da "Troya Hazineleri-Asırlık Hasret" belgeselinin galasına katılacak.

16- Spor Toto Süper Lig´de 13. haftanın ilk maçında Galatasaray ile Atiker Konyaspor, Türk Telekom Stadı´nda karşı karşıya gelecek.

17- Spor Toto 1. Lig´de 13. hafta Kardemir Karabükspor-Balıkesirspor Baltok karşılaşmasıyla başlayacak.

18- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 5. tur eşleşmelerinin kura çekimi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu´nda gerçekleştirilecek.

19- Voleybolda Efeler Ligi´nin 7. haftası Jeopark Kula Belediyespor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakasıyla başlayacak.

20- Türkiye Basketbol Federasyonu ile elektronik şans oyunları platformu Bilyoner.com arasında Basketbol Milli Takımlar ana sponsorluğu iş birliği imza töreni Shangri-La Bosphorus Otel´de yapılacak.

 

 



Anahtar Kelimeler: Türkiye dünya gündemi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER