Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye Suriye´de Suudi ve BAE´nin Başını Çektiği Koalisyona Karşı

Londra´dan yayın yapan Katar sermayeli Kudsu´l Arabi gazetesi, Türkiye´nin YPG´ye destek veren Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nden duyduğu rahatsızlık sebebiyle askeri hazırlık yaptığını öne sürdü.

Türkiye Suriye´de Suudi ve BAE´nin Başını Çektiği Koalisyona Karşı

Londra´dan yayın yapan Katar sermayeli Kudsu´l Arabi gazetesi, Türkiye´nin YPG´ye destek veren Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nden duyduğu rahatsızlık sebebiyle askeri hazırlık yaptığını öne sürdü.

Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirliklerinin Türkiye ile ihtilaflarının yeni boyutlarına ve bu ülkelerin Suriye´ye yönelik müdahalelerine değinen gazete, Türk ordusunun üç gündür sessizce ve sürpriz bir şekilde başta YPG´nin kontrolündeki bölgelerin karşısı olmak üzere Suriye sınırına askeri sevkiyat yaptığını yazdı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin YPG´nin kontrolü altındaki bölgelerdeki hareketliliğine ilişkin haberlere ve YPG´ye verdikleri mali desteğe değinen gazete, Türkiye´nin bu ani askeri hareketliliğini Suudilerle Emirliklerin YPG ile ilişkisiyle ilişkilendirdi ve Türkiye´nin YPG´yi terörist örgüt olarak nitelediğine dikkat çekti.

Türkiye´nin askeri hareketliliğinin bazı Avrupa ülkelerinin Amerika´nın çağrısıyla Suriye´nin kuzeyine asker gönderme tutumuyla eş zamanlı geliştiğine de dikkat çeken gazete, bu güçlerin Suriye´den çekileceğini açıklayan Amerika´nın yerini alacağını ifade etti.

Kudsu´l Arabi´ye açıklamada bulunan Türk kaynakları, üst düzey bir Suudi heyetinin Emirliklerin yetkilileriyle birlikte Suriye Demokratik Güçleri, YPG ve PKK komutanlarıyla Ayn el-Arab bölgesinde toplantılar yaptığını ve onlara mali desteği arttırma sözü verdiğini öne sürdü.

Gazetenin isimlerini açıklamadığı Türk kaynaklara göre Türkiye de Özgür Suriye Ordusu ve Suriye Ulusal Ordusu´na bağlı grupların liderlerini Ankara´da topladı. Bununla eş zamanlı olarak bu grupların el-Bab ve Cerablus gibi bölgelerdeki hazırlık düzeyleri yükseltildi, aşiret liderleriyle toplantılar yapıldı.  



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER