Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye İslam dünyasının ağabeyi

Şakir Tarım - 30.10.2018

Türkiye İslam dünyasının ağabeyi

Bismillahirrahmanirrahim;

İSLAM dünyasının hazin durumunu biliyorsunuz, sanırım. Zulme uğrayan, mağdur edilen bu insanların sahip ve himayecisi yok mu?

Siyonist İsrail Filistin halkını her an tehdit ediyor. Kutsal mabetlere saldırmayı sürdürüyor.

Arakan Müslümanlarının feryadı semalara yükseldi. Zalimler onlara dünyayı zindan etti.

Doğu Türkistan Müslümanları yaşamak, evlenmek, eğitim gibi en tabii insan haklarından mahrum.

Yemen´de 14 milyon insan açlıkla pençeleşiyor.

Suriye ateş çemberinde! Paylaşılma eşiğine getirilmiş durumda.

Türkiye, Irak, Afganistan, Nijerya gibi ülkelerde terör örgütleri cirit atıyor. Bu örgütler büyük şeytan ABD´nin destek, himaye ve kontrolünde.

Mısır zindanları mazlumlarla dolu! Halk kukla bir diktatörün yönetiminde!

Kıbrıs kurtlar sofrasında. Adadaki doğalgaz sömürgecilerin iştahını kabartıyor. Fransa bile üs kurma hazırlığında.

 

Açlıkla pençeleşen Afrika; Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkeler müstekbirlerin yönetiminde yaşamak zorundalar. Her yerden çığlıklar yükseliyor. Acı ve gözyaşının devamlılığı zulmü tabii gösteriyor.

Biz 2 milyara yaklaşan kardeşler topluluğuyuz. Efendimize (S.A.V.) iman etmiş bir ümmetiz. Birbirimiz için yaşamak zorundayız. Allah bizi Müslüman kardeşlerimize karşı sorumlu eylemiş: ?Müslüman Müslüman´ın kardeşidir. Ona haksızlık yapmaz; düşmana teslim etmez. Kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını karşılarsa, Allah da onun ihtiyacını giderir. Kim Müslüman kardeşinin bir üzüntüsünü giderirse, Allah da kıyamet günü onun üzüntüsünü giderir? (Buhari). Müslümanlarla iletişimimizi güçlendirmek zorundayız.

ERBAKAN DUYARLILIĞI

20. yüzyıl, Müslümanların kardeşliği, hepsinin ?ümmet?i oluşturduğu şuurunu meziyet haline dönüştürmüş bir mücahide şahitlik etti. Asrın lideri Erbakan Hoca´ya! Kalbi Müslüman sevgisiyle dopdolu bir insana! Kardeşlik hukukuna uymakta öylesine dikkatliydi ki!

Müslümanlar arasında hiç ayrımcılık yapmadı. Hiçbirinden şikâyet etmedi. Yönetici, toplum; hepsine ağabeylik yaptı. Onların ıslahı, problemlerinin çözümü için çalıştı.

 

Hac ve umre ziyaretlerini; Müslümanlar arası ihtilafların giderilmesi, problemlerinin çözülmesi, kardeş ve ümmet olmanın fonksiyonel hale gelmesine güzel bir fırsat olarak gördü. Onlarla fikir alış verişi yaptı, dertlerine ortak oldu. Uzak yerlere arabulucular, elçiler gönderdi, kardeşliğin devamı için bütün gücünü kullandı.

Erbakan Hoca´nın başka ülkelere aracı ve elçi gönderdiği kişilerin başında Van eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Fethullah Erbaş geliyordu. Onu, 7 Ekim´de bir ?toplantı arası?nda gördüm. Lobide arkadaşlarıyla sohbet ediyordu. Yaklaştım; selam verdim.

Fırsat bulunca dedim ki: ?Ağabey! Erbakan Hocamız seni Irak´ta birbirine düşman haline getirilmiş Müslüman Kürt grupların arasını bulmak; Mısır zindanlarındaki mazlum Müslüman Kardeşler´e avukatlık yapmak gibi görevlere gönderdi. Bilmediğimiz başka görevleriniz oldu mu??

Yorgun görünüyordu. ?Hocam bana o kadar görev verdi ki, çoğunu ben de unuttum? dedi. Ancak hepsinden güzel sonuçlar alınmasını şöyle açıkladı: ?İslam dünyası onun samimiyetine inanır ve güvenirdi. Onu, Osmanlı´nın geri dönüşü olarak görürdü.  Manevi mıknatısı, bir selamıyla onları etkilerdi.?

 ŞİMDİ SORUMLULUK BİZDE

ERBAKAN Hoca gerçekleri anlattı; kadrolarına göstererek örnek oldu; görevini yapmış olarak dünyadan göçtü. Şimdi görev bizde! Özellikle Erbakan Hoca´nın söz ve icraatlarına tanıklık etmiş Milli Görüş kadrolarında. İslam dünyasının felâketlerden kurtulması buna bağlı.

O şöyle hedef göstermişti: ?Ey Milli Görüşçüler! Bundan sonraki hedefiniz 2. Yalta Konferansı; yani İslam Birliği´ni kurmaktır.? 1. Yalta´da BM kurulmuş, fakat dünya kan ve gözyaşına boğulmuştu. Şimdi, huzur ve barışın egemen olması için İslam Birliği kurulmalıydı.

Erbakan Hoca´ya göre âlimin görevi ilacın yerini göstermek değil; hemen kullanılır hale getirmekti. Müslümanlar problemlerinin çözümünü gayrimüslimlere emanet edemezdi. İnisiyatif almalılar; kontrolü ellerinde tutmalıydılar.

Hoca, İslam Birliği´nin çekirdeği durumundaki D-8´leri kurarken kuşatıcı bir çalışma modeli ortaya koydu:

 

İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatı,

İslam Savunma İşbirliği Teşkilatı,

İslam Ekonomik İşbirliği Teşkilatı,

İslam Ortak Para Birimi,

İslam Kültürel İşbirliği Teşkilatı,

İslam Uluslararası Para Fonu ve diğerleri!

İslam dünyasının feryatları karşısında ah vah etmek, yakınmak, sadece konuşmak yetmez. Yakın, orta, uzun vadeli programlar için hemen işe girişmeliyiz. Erbakan Hoca plan ve programı çizdi. Her alanda çalışmaya hazır hale getirdi. Şimdi Erbakan misali, Milli Görüş ve Saadet Partisi öncülüğünde İslam dünyasına ağabeylik yapma zamanı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz