Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye enflasyon musibetinden nasıl kurtulur?

Reşat Nuri Erol - 11. 08. 2018 Cumartesi

Türkiye enflasyon musibetinden nasıl kurtulur?

11. 08. 2018 Cumartesi

?Türkiye dış borçlar belasından nasıl kurtulur??u geçen gün (08.08.2018) yazdık.

Türkiye´nin ?dış borç sorunu? kadar bir de ?enflasyon sorunu? ve sıkıntısı vardır.

Türkiye ?dış borç sorununun? yanında ?enflasyon sorununa? da çare bulmalıdır.

Biz elli senedir nasihatlerimizi yazıyoruz ama musibetzedeler ?summun-bukmun-umyun? tavırlarını sürdürmeye devam ediyorlar; acep nedendir!?.

Neyse? Nasihate devam?

Enflasyonun kaynaklarını bu çalışmamızda detaylıca yazdık ama bu köşenin darlığı sebebiyle o detayları sadece ilk cümlelerle geçiştiriyorum. Ana sebep üretimin yapılmamasıdır.

Türkiye´de üretim yapılmaz, herkes çalışmadan yaşamak ister.

a)Köylü senede belki üç-beş ay çalışır, diğer zamanlarda boştur, üretim yapamaz...

  1. b) İnsanlar uzun süre kırk yaşında emekli edilmişlerdir, çalışmadan yaşamaktadırlar...
  2. c) Okullar ve üniversiteler birer tembeller yuvasıdırlar, üretim yapmamaktadırlar...
  3. d) Okular tembeller yuvası, mezun olanlar bir de askere gitmeden bir iş tutamıyorlar...
  4. e) Bürokratlar ve bürokrasi sistemi de enflasyonun ana kaynaklarından biridir...

Sadece bürokrasi musibetini biraz detaylandıralım.

 

Bürokratlar iş yapmadan maaş almakla kalmıyorlar, bir de vatandaşlara zorluk çıkarmayı ülkeye hizmet zannediyorlar, iş yaptırmıyorlar; bundan dolayı bürokrasi enflasyonun ana kaynağıdır. Bürokrasi ülkeye hizmet için değil, memleketi geri bırakmak için oluşturulmuş bir teşkilattır. Bürokrasi yerine ?Serbest Meslek İlkesi? getirilmelidir.

Bu sebeplerle enflasyonu şimdilik durdurmak mümkün değildir. Bütün bunların yapılması için onyıllara, belki asırlara ihtiyaç vardır. Bu sebeple biz başka bir şey öneriyoruz.

ENFLASYONUN ETKİLERİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Enflasyonist politikalar devam etsin ama enflasyonun kötü etkileri ortadan kaldırılsın.

Bunun için de şu ilkeler kabul edilecektir.

  1. a) Tüm ödemeler enflasyonlu para ile yapılacaktır. Böylece enflasyonlu para geçerli olacak ve sistem çalışmaya devam edecektir. Ülkelerin ?Merkez Bankaları? Sermaye´nin birer üyesi olarak oynayıp duracak, doları yükseltecek veya düşüreceklerdir.
  2. b) Borçlanmalar ise Altın Senetleri üzerinden yapılacaktır. Sözleşmelerde TL ve Dolar geçse bile, yargı onu borçlanma tarihinde Altın Bonosuna çevirecek, ödenme tarihinde o kadar değerde nakit ödemeye karar verecektir. Böylece herkes için enflasyonlu paranın kötü tesirleri ortadan kalkacaktır. Herkes Altın Senedi ile borçlu ve alacaklı hale gelecektir. Fiyatlar, ücretler, kiralar, vergiler hep Altın Senetleri ile hesaplanacağı için enflasyonun ekonomiye olan kötü etkileri etkisiz hale getirilmiş olacaktır.

Biz bu çözümleri bir günde icat etmedik. 50 senelik çalışmalarımızla Kur´an´dan öğrendik. Bizimle çalışan Turgut Özal bu çalışmalarımızdan yararlandı ve hamleler yaptı? Necmettin Erbakan yararlandı ve hamleler yaptı? Kırgızistan Cumhurbaşkanı Askar Akayev yararlandı hamleler yaptı. Bugünkü eski Sovyet ülkelerinde yürürlükte olan para sistemini Kırgızistan uygulamalarından öğrendiler. Kırgızistan da Akevler´deki bu çalışmalardan %20´ler oranında yararlanmıştır. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Akayev bana; ?Ben Süleyman Demirel´e para çıkarmamızda Türklerin bana yardım ettiğini, bundan dolayı ona teşekkür ettiğimi yazdım, senin adını (Süleyman Karagülle) da zikrettim? dedi. Eski Sovyet ülkelerinin paralarını Kırgızistan uygulamasından sonra çıkardıklarını kaynaklarda tespit edebilirsiniz.

 

 

 

Biz bu hafta da çözümler içeren bu iki makaleyi yazdık. AK Parti sorunları çözmek istiyor ve dünyaya da örnek olmak istiyorsa, bu çare ve çözümlere kulak vermek zorundadır. Akevler´siz bunları yapma şansı yoktur. Biz elli senedir yani AK Parti yokken, askerler iktidarda iken, CHP etkili iken çalışmaya devam ettik; hâlâ çalışmaya devam ediyoruz. Bizim AK Parti´den beklediğimiz ve istediğimiz bir şey yoktur. Tek istediğimiz ülkemizin dış borçlar, enflasyon ve benzeri ana sorunlarının çözüme kavuşturulmasıdır.

Musibetler var olmayı sürdürdükçe, bizler de nasihatlere devam edeceğiz?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER