Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye Emlak Katılım Bankası geri döndü

Türkiye Emlak Katılım Bankası, BDDK´nın yaptığı değerlendirme neticesinde onay aldı ve faaliyet izni Resmi Gazete´de yayımlandı.

Türkiye Emlak Katılım Bankası geri döndü

BDDK´nın, Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ´ye faaliyet izni vermesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete´de yayımlandı.

Kurulun 8262 sayılı ve 26 Şubat 2019 tarihli kararına göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10´uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7´nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ´ye faaliyet izni verildi.

ALTINCI KATILIM BANKASI OLACAK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, 3 Ağustos 2018´de "Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı"nda Emlak Bankasının tekrar faaliyete başlayacağını açıklamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da 17 Ağustos 2018´de AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Temmuz 2001 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan karar ile bankacılık yapma yetkisi sona erdirilen ve tasfiye kapsamına alınan Emlak Bankasını yeniden güçlendirerek ekonomiye kazandırmak için çalışmaların süratli bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etmişti.

Merkezi İstanbul´da olacak bankanın yeni unvanı "Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi" kısa adıyla "Emlak Bank" olarak belirlenirken, bankanın genel müdürlüğüne ise Deniz Aksu atanmıştı.

Türkiye´de halihazırda beş katılım bankası faaliyet gösterirken, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile bu sayı altıya çıkacak. 

Emlak Bank, faaliyette bulunduğu dönemde Türkiye´nin dört bir yanında konut projeleri ile adından söz ettirirken, ayrıca dış ticaret ve denizcilik sektörlerinde de uzmanlaşmıştı.

3 Temmuz 2001 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan karar ile Emlak Bankın bankacılık yapma yetkisi sona erdirilerek tasfiye kapsamına alınmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER