Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türk Lirası için korkutan açıklama

Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities, Türk Lirası´nın dolar karşısında % 40 değer kaybedeceğine dair bir öngörüde bulundu.

Türk Lirası için korkutan açıklama

Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities, yılın üçüncü çeyreğinde Türk Lirası´nın dolar karşısıdan yüzde 40 değer kaybedeceğini açıkladı.

Türk Lirası´nın dolar karşısındaki değer kaybı yaşayacağını belirten Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities, yaptığı açıklamada 1 ABD doların 8,90 tl olacağı kaydetti.

Kanada´nın Toronto merkezli yatırım bankası TD Securities, yayınladığı raporda genel piyasa beklentilerinin aksine liranın yeni bir kriz yaşayacağını öngörüyor.

Türk Lirası´nın dolar karşısında kayıp yaşayacağını daha önce de öngören bankanın gelişmekte olan pazarlar strateji direktörü Cristian Maggio, şu açıklamaları yaptı:

"Türk lirasında tipik şablon bir krizden diğerine geçmesi, arada da nispeten sakin bir dönem yaşanmasıdır. Biz şu anda bu sakin dönemlerden birinde olduğumuzu düşünüyoruz"

Ayrıca Türk piyasalarında Merkez Bankası´nın faizlerde 650 baz puanlık bir indirime gidileceği yönündeki beklentiye karşılık, TD Securities direktörü Cristian Maggio ise Haziran ve Temmuz aylarında faizleri 400 baz puan artırmak zorunda kalacağını belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER