Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türk heyeti Yeni Zelanda´da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu terör saldırısının yaşandığı Christchurch´e ulaştı.

Türk heyeti Yeni Zelanda´da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda´da iki camiye yönelik terör saldırısında 50 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı Christchurch´e kentine geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan özel CAN uçağı yerel saat ile 18 sularında Christchurch Havalimanı´na indi.

Türkiye´nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin tarafından havalimanında karşılanan Oktay ve Çavuşoğlu´nun yarın saldırının gerçekleştiği bölgelerde incelemeler yapması bekleniyor.

BAŞBAKAN JACİNDA ARDERN, "TÜRKİYE´DEN KONUKLARIMIZ VAR"

Terör saldırısı ile ilgili güncel bilgileri paylaşmak için basın toplantısı düzenleyen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Türkiye´den heyet gelmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ardern, "Türkiye´den gelen heyet Müslümanlara desteğini göstermeye geliyor, bundan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye çoğunluğu Müslüman olan bir ülke, onları bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Türk heyeti Yeni Zelanda

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER