Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Turgay Aldemir: Vakıflar Vicdanlı İnsanların Buluşma Yeridir!

Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı´nda ?Günümüzde Vakıflar ve Vakıf İnsanları? başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Turgay Aldemir: Vakıflar Vicdanlı İnsanların Buluşma Yeridir!

Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı´nın düzenlediği ?Cuma Buluşmaları? programında ?Günümüzde Vakıflar ve Vakıf İnsanları? başlıklı bir konuşma yaptı. 21 Aralık 2018 Cuma akşamı Vakfın İstanbul´da bulunan Genel Merkez´inde konuşan Aldemir, vakıfların vicdanlı insanların buluşma yeri olduğuna dikkat çekti.

Aldemir, Batı uygarlığı ile İslam uygarlığı arasındaki vakıf anlayışının farklı olduğuna değindi, bu konuda İslam uygarlığının ortaya koyduğu en temel farklılığın; zayıf olanın, engelli olanın, mağdurun, diğerinin ihtiyaçlarını, sorunlarını giderip, onu sorunların baskısından kurtararak özgürleştirmek olduğunu söyledi.

?Bugün, vakıf kültürünün Emeviler´den, Abbasiler´den, Selçuklular´dan, Osmanlılar´dan günümüze büyüyerek geldiğine tanıklık etmekteyiz? diyen Aldemir, ?Bugün dahi bağışlanan, ortaya konulan vakıfların insanlığa umut aşıladığı, adeta darlıklarını giderdiği ortadadır? şeklinde konuştu.

Kaynak: anadoluplatformu.org.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER