Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tunus’taki skandal seçimin yankıları sürüyor: Halk desteğini çekti

Son yapılan seçimlere katılımın çok az olmasının ardından Nahda Hareketi, ülkedeki seçmenlerin yüzde 90'ının sandık başına gitmemesinin, halkın Cumhurbaşkanı Kays Said'den güvenoyunu çektiği anlamına geldiğini belirtti.

Tunus’taki skandal seçimin yankıları sürüyor: Halk desteğini çekti

Tunus’taki Nahda Hareketi, 17 Aralık'ta gerçekleşen ve katılım oranının neredeyse yüzde sekiz olduğu erken genel seçimlerin ardından açıklama yaptı

‘MONARŞİ VE TAHAKKÜME DAYALI PROJE’

Yazılı açıklamada, "İradesini tam zamanında gösteren halka selam olsun" denirken, Tunusluların, uluslararası basında alay konusu haline gelen seçimlere katılmayı reddederek kararlı bir duruş sergilediği kaydedildi.

Seçimlerle birlikte, "Cumhurbaşkanı Said'in şahsının, felaket politikalarının ve sisteminin" referanduma götürüldüğü kaydedilen açıklamada, "Vatandaşların yüzde 90'ının bu seçimleri boykot etmesi, Said'in ve onun monarşi ve tahakküme dayalı projesinden güvenoyunun çekilmesi anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

İSTİFA ÇAĞRISI

Seçimlerin ve sonuçlarının hiçbir meşruiyeti olmadığı da belirtilen açıklamada, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'e istifa çağrısı yapıldı. Ülkenin 161 sandalyeli parlamentosu için yapılan seçimde, Tunus Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Faruk Buasker, yaklaşık 9 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede sandıkların kapanmasının ardından yaptığı açıklamada, seçimlere katılımın yüzde 8,8 civarında olduğunu duyurmuştu.

 

Kaynak: karar.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER