Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜMÜ İtalya Belediyelerinden İşgal Rejimi İsrail ile Askeri İlişkilerin Kesilmesi Çağrısı

İtalya´daki büyük belediyelerin meclisleri, İtalya hükümetinden ve Avrupa Birliği´nden İsrail ile askeri ilişkileri durdurmalarını veya askı almalarını istedi.

TÜMÜ İtalya Belediyelerinden İşgal Rejimi İsrail ile Askeri İlişkilerin Kesilmesi Çağrısı

İtalya´nın Napoli, Torino, Bolonya, Floransa ve Pisa büyük şehir belediyeleri uluslararası camiadan işgal rejimini cezalandırmasını talep ederek, Filistin hakkına destek için ve Uluslararası Boykot Hareketi´nin (BDS)´nin çağrısına uyarak bu kararı aldıklarını duyurdu.

Uluslararası Boykot Hareketi yaptığı açıklamada, İtalya Büyük Şehir Belediyelerinin kararının İsrail´in Filistin halkına yönelik işlediği cinayetlere, özellikle de kuşatma altında tuttuğu Gazze halkına karşı yaptığı zulümlere tepki olarak alındığını söyledi.

Açıklamada İtalya´nın İsrail´e en fazla silah ihraç eden ülkelerin başında geldiğine ve kendisiyle askeri ve istihbarat alanında büyük çalışmalarının olduğuna dikkat çekildi.

Silahsızlanma Şebekesi yayınladığı raporda, İtalya´nın Avrupa ülkeleri arasında 2014 yılında İsrail´e en fazla silah satan ülke olduğunu belirtmişti.

Uluslararası Boykot Hareketi yayınladığı açıklamada, İsrail´in Filistinlilerin hayatını hiçe saydığı ve uluslararası kanunları görmezden geldiği bu süreçte böyle bir kararı almanın şu anda daha fazla önem arz ettiğini kaydetti.

BDS açıklamasında İtalya´daki diğer belediyelerden de benzer adımlar atmalarını beklediklerini hatırlatarak, insan haklarını korumak adına pratik adımların atılması için benzer çağrılar yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: ekrangazetesi.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER