Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜMÜ 16 bin imzayla Adidas´a çağrı: İşgalci İsrail´e sponsorluğu derhal kesin!

TÜMÜ 16 bin imzayla Adidas´a çağrı: İşgalci İsrail´e sponsorluğu derhal kesin! Adidas´a İsrail Futbol Birliği´ne yönelik sponsorluğunu kesmesi için 16 bin imzalı çağrı yapıldı.

TÜMÜ 16 bin imzayla Adidas´a çağrı: İşgalci İsrail´e sponsorluğu derhal kesin!

17 Temmuz 2018

22 Haziran Cuma günü, Filistin Hizmetleri ve Araştırma Merkezi´ne ait bir delegasyon grubu, Adidas´ın İsrail Futbol Birliği´ne (IFA) sponsorluğunu derhal sona erdirmek için dünya çapında bir BDS kampanyasını başlatttı.

IFA, İsrail tarafından işgal edilen Batı Şeria´da bulunan yasadışı yerleşimlerde futbol karşılaşmalarını kolaylaştırıyor.

Delegasyon tarafından yapılan açıklamada, "Bu yerleşimlerin inşası, genişletilmesi ve sürdürülmesi ve yerleşim faaliyetlerine katılımı uluslararası hukuka göre suç teşkil etmektedir. Adidas gibi büyük bir marka, iyi itibarını bu faaliyetlerle ilişkilendirmemelidir." ifadeleri kullanıldı.

Heyet, 130´dan fazla Filistinli futbol kulübü tarafından imzalanmış açık bir mektubu ve 16 binin üzerinde imzalı bir dilekçeyi Adidas´ın Amsterdam ofisinde yetkililere verdi. Her iki mektupta da Adidas´ın İFA sponsorluğunu derhal sona erdirmesi isteniyor.

Kaynak: İslamianaliz


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER