Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP´A ´SUUDİLERLE NÜKLEER MÜZAKERELER KESİLSİN´ ÇAĞRISI

ABD´li bir grup Cumhuriyetçi senatör, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle, Suudi Arabistan ile yapılan sivil nükleer görüşmelerinin kesilmesi için Başkan Donald Trump´a mektup gönderdi.

TRUMP´A ´SUUDİLERLE NÜKLEER MÜZAKERELER KESİLSİN´ ÇAĞRISI

ABD´nin Florida eyaleti Senatörü Marco Rubio´nun öncülük ettiği 5 senatörden oluşan grup, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Başkan Trump´a mektup yollayarak, Suudi yönetimiyle yapılan anlaşmaların gözden geçirilmesini istedi.

ABD medyasına yansıyan mektupta, senatörler, Kaşıkçı´nın öldürülmesinden önce de Suudi Arabistan ile yapılan nükleer iş birliği anlaşması konusunda endişe duyduklarını ancak işlenen cinayetin Suudi Krallığı hakkında duydukları şüpheleri artırdığını vurguladı.

Mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesine yönelik gün yüzüne çıkmaya devam eden bulgular ile Suudilerin Yemen ve Lübnan konusundaki tavırları, Suudi Arabistan´daki mevcut karar vericilerin şeffaflığı, sorumluluğu ve muhakemesine dair ciddi endişeler uyandırdı. Bu nedenle, ABD-Suudi sivil nükleer anlaşmasıyla ilgili tüm müzakereleri öngörülebilir bir geleceğe kadar askıya almanızı rica ediyoruz.?

Senatörler, Trump´ın yaptıkları çağrıyı görmezden gelmesi durumunda, iki ülke arasındaki nükleer anlaşmaları engellemek için "Atom Enerjisi Yasası´ndaki" maddelere başvuracaklarını belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER