Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP YPG/PKK KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERE AYRILAN YARDIMI DONDURDU

ABD Başkanı Trump´ın, Dışişleri Bakanlığına, Suriye´de terör örgütü YPG/PKK´nın kontrol ettiği alanların yeniden inşası için ayrılan 200 milyon dolarlık yardımı dondurma talimatı verdiği bildirildi.

TRUMP YPG/PKK KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERE AYRILAN YARDIMI DONDURDU

ABD Başkanı Donald Trump´ın, Dışişleri Bakanlığına, Suriye´de ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun desteğiyle terör örgütü YPG/PKK´nın kontrol ettiği alanların yeniden inşası için ayrılan 200 milyon dolarlık yardımı dondurma talimatı verdiği bildirildi.

Wall Street Journal gazetesine konuşan Amerikalı yetkililer, Beyaz Saray´ın ABD´nin Suriye´de gelecekteki rolünü değerlendirdiğini iddia etti. Yetkililer bu değerlendirme sürecinde koalisyonun Suriye´de operasyon gerçekleştirdiği alanların istikrarı için yapılması planlanan 200 milyon dolarlık yardımın dondurulduğunu kaydetti.

Gazete, yetkililerin Beyaz Saray´ın söz konusu talimatı "Trump´ın perşembe günü ABD´nin ordusunun Suriye´den çekileceğine ilişkin çıkışına paralel olarak" verdiğini belirtti.

Yetkililer ayrıca Trump´ın, ABD Dışişleri Bakanlığının Suriye´nin inşası için ek 200 milyon dolar ayırdığına dair haberler üzerine söz konusu fonun durdurulmasını istediğini öne sürdü.

Gazete, DEAŞ karşıtı mücadelenin Suriye´de son zamanlarda çıkmaza girmesinin de Trump´ın böyle bir karar almasına neden olduğu iddiasında bulundu.

Talimatın dün Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly tarafından Dışişlerine vekalet eden John Sullivan´a iletildiği bilgisi paylaşıldı.

200 milyon dolarlık ek fon sözü eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson tarafından şubat ayında Kuveyt´te yapılan DEAŞ karşıtı koalisyon toplantısı sırasında verilmişti.

Trump, Ohio eyaletinde düzenlenen mitingde, "Suriye´den çok yakında çıkacağız. (Bölgedeki) Diğer insanlar artık onunla ilgilensinler. ´Halifelik´ diye adlandırdıkları şeyi yüzde 100 bitireceğiz. (DEAŞ´ın elinden) Hepsini geri alacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmalara neden olan bu açıklama üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "ABD´nin Suriye´den çekileceğine dair bir plandan haberlerinin olmadığını" söylemişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise konuyla ilgili soruları Beyaz Saray´a yönlendirmiş ve Başkan Trump´ın sözlerinden tam olarak neyi kastettiğini bilmediklerini ifade etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER