Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP KONUŞURKEN ERDOĞAN SALONU TERK ETTİ

New York´ta Türkiye´yi Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın temsil ettiği Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, BM Genel Sekreteri Guterres´in konuşmasıyla başladı. Genel Kurul´da konuşan BM Genel Sekreteri Guterres, "Suriye´de, Yemen´de savaşlara son veremeyişimize öfke

TRUMP KONUŞURKEN ERDOĞAN SALONU TERK ETTİ

Türkiye´yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın temsil ettiği BM 73. Genel Kurulu görüşmeleri başladı. 

Genel Kurul açılışında konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Suriye´de, Yemen´de savaşlara son veremeyişimize öfke yağıyor. Arakanlılar sefalet içinde sürgünde ve adalet istiyor" dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres, dünya liderlerlerine en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde uluslararası işbirliği ve BM´de reform çağrısı yaptı.

TRUMP KONUŞMA SIRASINI KAÇIRDI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres´in açılış konuşmasının ardından BM 73. Genel Kurulu´na ilk hitap eden isim Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer oldu.

BM Genel Kurulu´ndaki ikinci konuşmayı ise, ABD Başkanı Donald Trump yapacaktı ancak trafiğe takılınca, konuşma sırası Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno´ya geçti. Moreno şu anda BM Genel Kurulu´na hitap ediyor. 

ABD Başkanı Donald Trump´ın ardından dördüncü sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın BM Genel Kurulu´na hitap etmesi bekleniyor.

Sırasıyla Brezilya, ABD, Ekvador ve Türkiye devlet başkanlarının kürsüye çıkması bekleniyordu. Ancak ABD Başkanı Donald Trump geç kalınca, Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno Garcés ondan önce konuşmaya başladı. 

TRUMP ÇIKTI ERDOĞAN SALONU TERK ETTİ

ABD Başkanı Trump, konuşmasının başında ?2 yıldaki yönetimim neredeyse ABD´deki tüm yönetimlerden daha fazla başarı sağlamıştır? diyerek alkış bekledi. Ancak bu alkış gelmeyince gülümseyerek "Beklediğim reaksiyon bu değildi" dedi.

Trump´ın konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın salonu terk ettiği görüldü.

İLK KONUŞMAYI BREZİLYA YAPACAK 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres´in Genel Kurula hitabının ardından, geleneksel olarak ilk konuşmayı Brezilya´nın temsilcisi yapacak.

18-09/25/ur.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA HİTAP EDECEK

İkinci konuşmayı ise ev sahibi ABD Başkanı Donald Trump yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Genel Kurul´a dördüncü konuşmacı olarak hitap edecek. 

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmeleri 130´tan fazla devlet ve hükümet başkanının katılımıyla yapılıyor. 

BM Genel Kurulu´nun bu yılki teması "Birleşmiş Milletler´i Tüm İnsanlarla İlgili Kılmak: Barışçıl, Adil ve Sürdürülebilir Toplumlar için Küresel Liderlik ve Ortak Sorumluluklar´´ olarak belirlendi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER