Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP: İRAN ÇOK YAKINDA BİZİMLE GÖRÜŞMELERE BAŞLAYABİLİR... İRAN: BÜYÜK ŞEYTAN İLE GÖRÜŞMEYİZ

ABD Başkanı Donald Trump, İran´ın çok kısa bir süre içerisinde ABD ile görüşmelere başlayabileceğini ifade etti.

TRUMP: İRAN ÇOK YAKINDA BİZİMLE GÖRÜŞMELERE BAŞLAYABİLİR... İRAN: BÜYÜK ŞEYTAN İLE GÖRÜŞMEYİZ

BBC Türrkçe´nin aktardığına göre Florida´da destekçilerine seslenen Trump, ?Kısa süre içinde bizimle konuşmaya başlayabileceklerine dair bir hissim var. Ama bu olmaya da bilir. O da bize uyar? dedi.

Trump Mayıs ayında çekildiği İran nükleer anlaşmasını ise ?korkunç ve tek taraflı´ bir anlaşma olarak niteledi.

2015 yılında imzalanan ve Washington ile Tahran´ın yanı sıra Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Almanya´nın da taraf olduğu anlaşma uyarınca İran´ın nükleer programını sınırlaması karşılığında ülkeye uygulanan yaptırımların kademeli olarak kaldırılması öngörülüyordu.

ABD dışındaki ülkeler anlaşmayı yürürlükte tutmanın arayışı içinde olsa da, ABD Ağustos ayından itibaren İran´a yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya koymaya hazırlanıyor ve İran ile iş yapan şirketlerden de ilişkilerini kesmelerini istiyor.

Trump hafta başında İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile Beyaz Saray´daki görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, ?Eğer görüşmek isterlerse görüşeceğiz. İstedikleri zaman?? demiş ve bu görüşmenin herhangi bir önkoşula bağlanmayacağını ifade etmişti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani´nin başdanışmanlarından Hamid Abutalebi ise Twitter´dan paylaştığı bir mesajda Trump´a ?İran halkının haklarına saygı duymak, düşmanlıklara son vermek ve nükleer anlaşmaya geri dönmek İran ve Amerika arasındaki görüşmelere giden engebeli yolu düzleştirecektir? yanıtını verdi.

İran Devrim Muhafızları´nın komutanı Muhammed Ali Caferi ise kaleme aldığı açık mektupta ?İmam Humeyni´nin güçlendirdiği din ve inancıyla İran halkı, baskıcı uluslardan çok farklıdır. Ülke yetkililerinin Büyük Şeytan ABD ile görüşmesine asla izin vermez? dedi.

Caferi Trump´ı ?amatör başkan´ olarak nitelerken ?İran ile görüşme arzularını ancak mezarına götürür? ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER