Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP: HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Merkez Bankası Başkanı Powell´ı kendisini hayal kırıklığına uğratmasına karşın görevden almayacağını söyledi.

TRUMP: HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM

New York borsasında son günlerde yaşanan sert kayıplardan Fed´i sorumlu tutan Trump, "Bunun, Fed´den ve faiz oranlarından kaynaklanan bir düzeltme olduğunu düşünüyorum." dedi. 

Trump, ayrıca Fed Başkanlığına atadığı Jerome Powell´ı çok "katı" olmakla itham ederken, bankanın faiz artırımlarına devam ederek hata yaptığını savundu.

Güçlü doların Amerikan şirketlerinin işini zorlaştırdığını vurgulayan Trump, Fed Başkanı Powell´ı kovmayı düşünüp düşünmediği sorusuna "Hayır. Onu kovmayacağım. Sadece hayal kırıklığı yaşıyorum." yanıtını verdi.

Başkan Trump dün de Fed´i eleştirirken "Fed´in yanlış yaptığını düşünüyorum. Piyasalar çok sıkı. Fed kafayı yedi." ifadesini kullanmıştı.

New York borsasında deprem

New York borsası, çarşamba günü son dönemlerin en kötü performansını gösterirken, Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 4´ün üzerinde düşüşle son 2 yılın, Dow Jones ve Standard & Poor´s 500 endeksleri ise sırasıyla yüzde 3,15 ve yüzde 3,29 azalışla son 8 ayın en büyük kayıplarını vermişti.

Dow Jones ve Standard&Poor´s 500 endeksleri bugün de satış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER