Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump, Golan´ı İsrail´e peşkeş çekiyor!

ABD Başkanı Donald Trump, terörist İsrail´in işgali altındaki Golan Tepeleri konusunda, ?ABD için İsrail´in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi? ifadesini kullandı

Trump, Golan´ı İsrail´e peşkeş çekiyor!

ABD Başkanı Donald Trump, terörist İsrail´in işgali altındaki Golan Tepeleri konusunda, ?ABD için İsrail´in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi? ifadesini kullandı. Suriye, İran, Rusya ve BM anında tepki gösterirken Siyonist İsrail yönetimi ise Trump´a teşekkür etti.

ABD Başkanı Trump, ABD´nin Ortadoğu politikasındaki bu önemli değişimi, ?52 yılın ardından ABD için İsrail´in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi? sözleriyle ilan etti. Trump ayrıca GolanTepeleri´nin ?İsrail ve bölgesel istikrar için stratejik ve güvenlik açısından kritik bir öneme sahip olduğunu? belirtti. Konuyla ilgili Beyaz Saray´dan ve ABD Dışişleri Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı.

NETANYAHU´DAN TRUMP´A TEŞEKKÜR

İsrail ÇetebaşıNetanyahuGolan Tepeleri açıklamasının ardından Trump´a teşekkür etti. Netanyahu, Trump´ın açıklamalarını ?cesurca? şeklinde nitelendirdi ve, ?İran´ın Suriye´yi kullanarak İsrail´i yok etmeyi düşündüğü bir dönemde Başkan Trump, cesurca İsrail´in GolanTepeleri´ndeki egemenliğini tanıyor. Teşekkürler Başkan Trump? ifadelerini kullandı. İsrail´de 9 Nisan´da yapılacak erken seçim öncesi Netanyahu yönetimi, Washington´u işgal altındaki GolanTepeleri´ni ?İsrail toprağı? olarak tanıması için ikna etmeye çalışıyordu. Terörist İsrail, GolanTepeleri´ni 1967´den bu yana işgal altında tutuyor.

 

SURİYE, RUSYA, İRAN VE BM´DEN TEPKİ

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Suriye toprağı GolanTepeleri´ndeki İsrail işgalinin tanınmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, bölgede yeni çatışmaların fitilinin ateşlenebileceği uyarısında bulundu. Birleşmiş Milletler de Trump´ın açıklamasına tepki gösterildi. BM Genel Sekreter sözcülerinden FarhanHaq, ?´Bu konudaki bütün BM kararlarının arkasındayız´´ dedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü MariyaZaharova, Trump´ın ifadelerini eleştirerek, ?GolanTepeleri´nin statüsünü değiştirmeye çalışmak BM kararlarının doğrudan ihlalidir? dedi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de, ?Bu karar zaten hassas olan bölgede yeni krizleri peşinden getirecek. İsrail rejiminin Arap ve Müslüman toprakları üzerinde hakkı yok, acilen işgal girişimlerine ve ihlallere son vermelidir? ifadeleri yer aldı.

POMPEO: TRUMP YAHUDİLERİ KURTARMAK İÇİN GÖNDERİLDİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Netanyahu´nun refakatinde işgal altındaki Kudüs´ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa´nın batı duvarı olan Burak Duvarı´nı ziyaret etti. Burak Duvarı´na sağ elini koyarak yaklaşık iki dakika dua eden Pompeo, Yahudilerin yaptığı gibi dilekler içeren bir notu duvardaki aralıklara yerleştirdi. Pompeo, Tanrının güya Yahudileri kurtarmak için ABD Başkanı Donald Trump´ı göndermiş olabileceğine (!) inandığını söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER