Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump: "DEAŞ´ın alan yenilgisi yüzde yüzdür..." Ama

Serdar Turgut

Trump:

ABD Başkanı Trump, Washington´da bir araya gelen ´DEAŞ ile mücadele´ koalisyonuna üye ülkelerin delegelerinin toplantısına katıldı ve bir konuşma yaptı.
Trump ´Bölgesel DEAŞ´ diye adlandırdığı DEAŞ´ın kontrol ettiği alandaki yenilgisinin yüzde yüz olduğunu yani DEAŞ´ın elinde tuttuğu bölgenin kalmadığını anlattı.
Trump bunu açıkladıktan sonra Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmesinin süreceğini de söyledi.

DEAŞ İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Başkanın sözlerinin ardından bizlere konuşan Amerikan yetkilileri DEAŞ´ın elinde tuttuğu bölgenin kalmadığını doğruladılar ama bunun Amerika´nın DEAŞ ile mücadelesinin duracağı anlamına gelmediğini açıkladılar.
Aynı yetkililer ellerindeki alanı kaybetmiş olan DEAŞ militanlarının bölgeye dağılmış olmalarına rağmen hala mücadele planları yapmakta oldukları istihbaratının kendilerinde bulunduğunu ve bunun dikkatle takip edilip gereğinin yapılacağını söylüyorlar.

İKİ BÖLGESEL AMAÇ

Washington´daki kaynaklar kendileri için bölgede iki başlıca amacın bulunduğunu bir tanesinin DEAŞ ile mücadele olduğunu diğerinin de İran yandaşı milisleri bölgeden çıkarmak olduğunu söylüyorlar.
Bu nedenle askerler bölgeden çekilse dahi Irak´ta konuşlanmış Amerikan ordusunun bölgeyi kontrolü altında oradan tutacağı vurgulanıyor.

TÜRKİYE İLE DİYALOG

Washington Suriye´deki askerlerinin yakında başkente geleceklerini ancak bu süreçteki en sorunlu meselenin hala çözülmemiş biçimde ortada durduğunu söylüyorlar. Bu yetkililer çekilme sonrasında YPG/PYD´nin ne olacağı konusunun Türkiye ile (kendileri açısından) hala kesin bir çözüme ulaştırılmadığını düşünüyorlar ve kendi amaçlarının bu konuda diyaloğun sürmesinden yana olduğunu söylüyorlar. Washington, Suriye´de sıranın siyasi çözüm ve anayasa sürecinin açılması aşamasına gelindiğini ve Türkiye ile diyaloğun da bu bağlamda değerlendirildiğini anlatıyorlar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER