Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump bi?r türlü unutamadığı kadını özel kalem müdürü yapmayı düşünüyor

SERDAR TURGUT- 07.07.2018

Trump bi?r türlü unutamadığı kadını özel kalem müdürü yapmayı düşünüyor

İletişim direktörü Hope Hicks´in aylar önce görevinden ayrılması ihtimali doğduğunda Başkan Trump onu ayrılmaması için ikna etmeye çok çalışmıştı. Onu işten çıkarmak isteyen özel kalem müdürü John Kelly ile de arası bozulmuştu. Sonunda Kelly´nin istediği oldu ve Hicks ayrıldı.

O günlerde Washington´un tüm dedikodusunu yapan çevrelerde Trump´ın Hope Hicks´i çok özel duygularla sevdiği ve onun ayrılışının ona çok acı verdiği söyleniyordu. Olayın üzerinden 5 ay geçmesine rağmen şimdi ortaya çıktı ki Başkan Trump, Hicks´in aylar önce boşalttığı odaya bile dokundurmamış.

Hicks´in ayrıldığı günkü durumunda duruyormuş oda. Hicks´in yerine de bir atama bugüne
kadar yapılmamış.

Bu arada bir detay da var. Bayan Hicks´in odası Beyaz Saray içinde Trump´ın odasına en yakın olanı. Bu gelişme Başkan Trump´ın özel kalem müdürünü değiştireceği söylentisi ile
birlikte ortaya çıktı. Çünkü belki inanmayacaksınız ama bu devletin en önemli görevi için oluşturulan aday listesinde Hope Hicks´in de adı var.

İlk önce Hope Hicks´in ayrılması ile sonuçlanan eski olayı anlatayım. Sonra bugün olanlara geliriz.

SICAK GÜNLER

Ivanka Trump´ın arkadaşı ve onun modaevinin mankeni Hope Hicks´in Beyaz Saray iletişim direktörlüğü görevi sürerken Beyaz Saray´da bir skandal patladı. Rob Porter adlı Byaz Saray bürokratının karısını taciz edip dövdüğü ortaya çıktı. Başkan´ın özel kalem müdürü bu olay ortaya çıkınca adamı işten atma süreci başlattı.

Ancak adamın aynı zamanda Hope Hicks ile de ilişkisi olduğu anlaşılınca onunla birlikte Hicks´in atılmasının da gerekeceği belli oldu. Trump sıcak duygular beslediği Hicks´in atılmasına karşı çıkınca Kelly´nin de atma kararını resmen vermesi gecikti ve kamuoyundan da büyük eleştiri aldı bu gecikme nedeniyle.

HICKS TRUMP´I ÇOK ÜZDÜ

Sonunda Kelly´nin dediği oldu ve Hicks ile tacizle suçlanan Rob Porter gönderildi. O
günlerde Trump´ın çok üzgün olduğu ve eşi Melanie ile de hayli sorun
yaşadığı biliniyor.

Trump o günden bu yana Kelly´e çok kızgın ve sonunda onu işten çıkarmaya da yeni karar verdi. Onun yerine kim gelecek diye sorduklarımız, bize Hicks´in görevinin de hala doldurulmadığını anlattılar. Onun odası belki geri gelir diye hala umutla boş tutuluyormuş. Ancak şimdiki özel kalem müdürü Kelly´nin yerine Hope Hicks´in de düşünülen adaylar arasında bulunduğu anlaşılınca Hicks´in eski görevi olan iletişim direktörlüğüne Fox
News´ın eski müdürü Bill Shine´ın atanacağı sonunda açıklandı. Bill Shine, Trump´ın en çok seyrettiği kanal olan Fox News´ta müdürken tacizle suçlandığı için görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

EN ÖNEMLI GÖREV IÇIN ADAYLAR

Şu anda Kelly´nin yeri için olabilecek adaylar kısa listesinde üç isim bulunuyor; Mick Mulveney, Nick Ayer ve Hope Hicks. Mulveney şu anda bütçe ofisinin başındaki isim ve
Trump tarafından daha önce de özel kalem müdürlüğü için düşünülmüştü. Ayer ise şu anda başkan yardımcısı Mike Pence´in özel kalem müdürlüğünü yapıyor. Mulveney´in de şansı var diyenler bulunuyor ama Hope Hicks´in karşısında bence onun hiç şansı yok. Hope
Hicks´in yeniden Trump´ın yanına dönmeyi kabul edip etmeyeceği henüz belli değil. Ama kabul ederse de Melenia Trump´ın da ne yapacağı belirsiz.

BU KENDI BAŞINA BÜYÜK BIR SKANDAL

Beyaz Saray Chief Of Staff (özel kalem müdürü) görevi Amerikan devlet yapısının en önemli
konumudur. Bu müdür aslında başkanı kontrol eden ve neyi okuyacağını, gün içinde neler yapacağını belirleyen insandır.

Anlayacağınız günlük olarak bütün ipler onun elindedir. Görev ciddi bir devlet adamlığı bilinci ve birikimi gerektirir. Bu yüzden eski manken Hope Hicks´in bu görevi nasıl yerine getireceği de belirsiz. Bazıları da Trump´n aslında başkanı kontrol eder konumdaki özel kalem müdürlüğünü artık tamamen kaldırmak istediğini ve Hope Hicks´i o göreve getirerek bunu fiilen yapacağını söylüyorlar.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz