Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRT Ak Parti´den başkasını görmüyor!

TRT´de 10 binlerce kişinin katıldığı ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen Saadet Partisi´nin Tanıtım ve Lansman toplantısıyla ilgili tek cümle yer almadı

TRT Ak Parti´den başkasını görmüyor!

Türkiye Radyo  ve Televizyon Kurumu, kısa adıyla TRT... TRT, Saadet Partili, AKP´li, CHP´li, MHP´li, İYİ Partili, BBP´li ve diğer partililerin oluşturduğu 82 milyonun verdiği vergilerle hayatını sürdüren devlet kurumu. Parası halktan çıkıyor ama halkı ne yazık ki yansıtmıyor. Ekranlara bakıldığında da şu fotoğraf çok net olarak gözüküyor; TRT haberlerinde, programlarında, reklam kuşaklarında iktidardan başka partilere maalesef yer verilmiyor.

?HERKES GÖRÜYOR TRT GÖRMÜYOR?

TRT, iktidardan başkasına kapılarını sıkı sıkı kapatıyor. Bunun son örneği geçtiğimiz hafta sonu Ankara´da yaşandı. 10 binlerce kişinin katıldığı ve büyük bir coşku içinde gerçekleşen Saadet Partisi´nin Tanıtım ve Lansman toplantısına ilişkin tek cümle yer almadı, TRT ekranlarında. Gazetemizi arayan vatandaşlar, ?Bu ayıp da TRT´ye yeter de artar!? şeklinde tepkilerini ilettiler. Karamollaoğlu bu durumu ?TRT´de ya görme özürlülüğü var veya başka bir sıkıntı var. Göremedi ya. Herkesin gördüğünü TRT göremedi. Bir kelime bile olsa rastlamadık. Kör ve sağır olan bir TRT, Türkiye´yi dünyaya tanıtamaz, adil olduğunu iddia edemez.

 

 

 

"BU DEVLETİN TELEVİZYONU AK PARTİ´NİN DEĞİL"

Bu devletin televizyonu AK Parti´nin değil. Bu ne biçim iş. Herkes görüyor, TRT görmüyor. Böyle olunca başımıza geleceğe bizim itiraz etmemiz mümkün olmaz. Devirler değişir. TRT ülkenin, milletin televizyonu. Bu özelliğini orayı yönetenler unutmasın. Yarın bunun hesabı burada da soruluyor öbür dünyada da sorulur. İnanıyorlarsa tabii. İnanmayanlara diyeceğimiz yok, biz cenneti parsellemiyoruz. Biz TRT´nin tavrına bakmadan kendi imkanlarımızla vatandaşımıza düşüncelerimizi, içinde yaşadığımız problemlerin neler olduğunu bunun üstesinden nasıl gelinebileceğini anlatmaya çalışacağız. TRT ara sırada hata eder de görür mü bilmiyorum ama TRT bunu görse de görmese de biz bunu milletimize tek tek anlayacak tarzda takdim edeceğiz. Birer cümle, ikişer dakika bile olsa vatandaşın söylediklerimizi takip etmesi bizi memnun ediyor. Sokakta yürürken bile birçok insana rastlıyoruz, takdirlerini ifade ediyorlar. Demek ki TRT göstermese bile bazıları görüyor? sözleriyle eleştirdi.

ADALETSİZLİK RAKAMLARA YANSIDI

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde de benzer bir tablo yaşandı. 17 Nisan 2018 ile 6 Mayıs 2018 tarihleri arasında TRT, haber yayınları hariç sadece canlı yayınlarda; cumhurbaşkanı adayını kendisi çıkaran Saadet Partisi´ne hiç yer vermedi. Bu tarihler arasında Millet İttifakı ile vekil seçimine giren ve kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaran İYİ Parti´ye ise sadece 9 dakika 30 saniye yayın ayrıldı. İYİ Parti için yapılan bu kısa yayın, tek bir günde, Cumhurbaşkanı adayı olacağını en başından beri açıklayan Meral Akşener´in Mersin mitingi canlı olarak yayımlandı.

AKP İLE İLGİLİ YAYINLARA 36 SAAT AYIRDILAR

CHP´ye TRT ekranlarında ayrılan süre 3 saat 4 dakika 28 saniye olarak hesaplandı. Bu toplamın büyük çoğunluğunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun TBMM Grup konuşması oluşturuyor. Bu kapsamda CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için 6 Mayıs´a kadar 27 dakika 20 saniye yayın yapıldı. TRT bu dönemde AKP ile ilgili yayınlara 36 saat ayırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin ülke tarihini değiştiren açıklamalarına verilen payın ise 1 saat 40 dakika 2 saniye olduğu görüldü. Böylece TRT; AKP-MHP ittifakını 37 saat 40 dakika 2 saniye, muhalefet partilerine ve bu partilerin cumhurbaşkanı adaylarına ise toplamda 3 saat 13 dakika 58 saniye yer verdi.



Anahtar Kelimeler: Parti başkasını görmüyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER