Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trakya´dan İstanbul´a kurbanlık sevkıyatı

İstanbul´un kurbanlık ihtiyacının önemli bir kısmını karşılan Trakya´dan, hayvan sevkıyatları devam ediyor.

Trakya´dan İstanbul´a kurbanlık sevkıyatı

18. 08. 2018 Cumartesi

İstanbul´un kurbanlık ihtiyacının önemli bir kısmını karşılan Trakya´dan, hayvan sevkıyatları sürüyor.

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ´da besiciler kurban için özenle yetiştirdikleri küçük ve büyükbaş hayvanlarını kamyonlara yükleyerek Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne getiriyor.

Kurbanlıklar, veteriner kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul´a götürülüyor.

Istranca Dağlarının eteklerinde yetiştirdiği kurbanlıkları İstanbul´a götürmek amacıyla kamyona yükleyen Mümin Maldır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl büyük umutlarla İstanbul´un yolunu tuttuklarını söyledi.

Trakya besicisinin ilk tercihinin İstanbul olduğunu belirten Maldır, İstanbul´da büyük bir pazar olduğunu dile getirdi.

60 kurbanlığı ile yola çıktığını anlatan Maldır, "Biz Trakya´da özellikle kıvırcık cinsi kurbanlık yetiştirdiğimizden alıcısı da çok oluyor. Çünkü kıvırcığın etindeki aroma damaklarda ayrı bir lezzet bırakıyor. İstanbullular da bunun lezzetini bildiği için Trakya´da yetişen kurbanlıkları tercih ediyor." diye konuştu.

"Yaklaşık 120 bin kurbanlık İstanbul´a gönderildi"

Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral ise Trakya´dan bu yıl yaklaşık 120 bin kurbanlığın İstanbul´a gönderildiğini bildirdi.

 

Bayrama sayılı günler kala hareketliliğinde arttığına dikkati çeken Oral, İstanbul´un kurbanlık ihtiyacının büyük bir kısmının Trakya´dan karşılandığını aktardı.

Besicilerin kurbanlıklarını özenle yetiştirdiğini anlatan Oral, şöyle devam etti:

"Kurban hareketliliğimiz bugün itibarıyla başlamış bulunuyor. İstanbul´un Anadolu Yakası´na götürülen kurbanlıklar bir daha Trakya´ya dönemeyecek. Besicilerimiz de bu konuya hassas davranmalılar. İstanbul´un Avrupa Yakası´na giden kurbanlıklar ise veteriner kontrolünün ardından izinle dönebilecek. Biz bu yıl özellikle damızlık dişi hayvanların kesilmesinin önüne geçmek için çaba harcıyoruz. "



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER