Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRABZONSPOR´UN YENİ KAZANCI UĞURCAN ÇAKIR

Onur Recep Kıvrak ve Esteban´ın sakatlığı nedeniyle forma şansı bulmaya başlayan genç kaleci Uğurcan Çakır, Antalyaspor maçında yaptığı kurtarışlarla galibiyette önemli rol oynayarak dikkati çekti.

TRABZONSPOR´UN YENİ KAZANCI UĞURCAN ÇAKIR

Spor Toto Süper Lig´de Antalyaspor´u deplasmanda 2-1 mağlup eden Trabzonspor´un kalesini koruyan Uğurcan Çakır, yaptığı kurtarışlarla galibiyette önemli rol oynayarak beğeni kazandı.

Onur Recep Kıvrak ve Esteban Alvarado´nun sakatlığında kaleyi devralan 22 yaşında 1.91 boyundaki genç kaleci, altyapıdan Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür´den sonra bir anda dikkatleri üzerine çeken isim oldu.

Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak Antalya´da dünyaya gelen, bordo-mavili takımın altyapısından yetişen Uğurcan Çakır, ilk kez ligde bu sezon 3 maçta 224 dakika forma giydi.

Trabzonspor´un eski teknik direktörü ve gençlik geliştirme teknik sorumlusu Sadi Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi döneminde A takıma yükselerek forma giymeye başlayan oyuncuların Türk futboluna damga vurmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Tekelioğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür´ün bekledikleri çıkışı gösterdiğini ve takıma önemli katkı yaparak kendilerini ispat ettiklerini belirterek, "Uğurcan´da 2 yıl geç kalındı ama bence o da bu oyunculara eklendi. 3 oyuncu Trabzonspor´un kurtuluşunda önemli rol oynar. Altyapıdan daha gelecek başka oyuncuları da unutmamak gerekir." dedi.

Uğurcan Çakır´ın ilk olarak 2015-2016 sezonunda kendisinin A takımda görev yaptığı dönemde Ziraat Türkiye Kupası´ndaki Nazilli Belediyespor maçında görev aldığını anımsatan Tekelioğlu, "Uğurcan, 17 yaşında ilk kez A takımda forma giymişti. O maçta da çok iyi oynamıştı." diye konuştu.

"Neuer´e stil olarak benziyor"

Tekelioğlu, genç kalecinin İstanbul´dan Trabzonspor altyapısına geldiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu sezon şansız maçlarda forma giydi ama Antalyaspor maçında daha güvenliydi. Tedirginliğini üzerinden atmaya başladı. 5-6 gol pozisyonunu engelledi. Topu oyuna sokması, tekniği çok iyi. Müthiş bir fiziği var. Bayern Münih´in milli kalecisi Manuel Neuer´e stili çok benziyor."

Uğurcan´ın ilerleyen dönemde adından daha çok söz ettireceğine inandığını dile getiren Tekelioğlu, "İnanılmaz bir kaleci olacak. 10 yıl Trabzonspor´un kalesini korur. Güven kazandıkça çok daha farklı bir yere gelecek. Avrupa´nın önde gelen İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere gibi liglerinde oynayabilir. Uğurcan, 17 yaşındayken bunları söylemiştim. İlerleyen dönemlerde ligde kendisinden daha çok söz ettirecektir." ifadelerini kullandı.

 


Anahtar Kelimeler: TRABZONSPOR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER