Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TOMAHAWK FÜZESİ: ABD SURİYE´Yİ BU FÜZELERLE VURDU

Suriye toprakları dünyanın şu ana dek üretilen tahrip gücü en yüksek füzelerinden biriyle karşı karşıya kaldı. ABD gün gece Suriye´nin Şam şehrini ve bir çok noktayı Tomahawk füzesiyle vurdu.

TOMAHAWK FÜZESİ: ABD SURİYE´Yİ BU FÜZELERLE VURDU

Her şey dün gece ABD Genel Başkanı Donald Trump´ın ´´Beşar Esad´ın kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik kesin bir saldırı yapmaları için talimat verdim´´ şeklindeki açıklamasıyla başladı. Açıklamanın muhatabı ABD ordusu, İngiltere ve Fransa´yla birlikte harekete geçti. Tomahawk füzeleri Suriye´nin önceden tespit edilmiş belli noktaları için ateşlendi.  

ABD Başkanı Donald Trump´ın açıklamasından yalnızca 15 dakika sonra Suriye´ye yönelik hava saldırıları başladı. İngiltere ve Fransa´nın ABD ile koordineli bir şekilde yer aldığı saldırılara ilişkin İran ve Rusya´dan sert açıklamalar geldi. 

Saldırıların hemen ardından 4:30´da İngiltere Başbakanı Theresa May, 4:40´ta ise Fransa Cumhurbaşkanı Macron´dan açıklamalar geldi. Her iki lider de güç kullanımından başka bir seçenekleri kalmadığını dile getirerek saldırıları meşrulaştırıcı bir tutum sergiledi.

ABD saldırılarında tanıdık bir silah: Tomahawk füzesi

Etimolojik anlamı ´´kızılderili savaş baltası´´ olan Tomahawk füzesi, 1. Körfez Savaşı´ndan bu yana kullanılıyor. Uzmanlar savaş alanında son derece yüksek maliyetli bir füze olduğu ancak son derece yüksek bir tahribat gücüne sahip olduğu konusunda hem fikir.

Çok yönlü özelliklere sahip olan Tomahawk füzesi, savaş literatüründe ´´akıllı seyir füzesi´´ olarak geçiyor. Çoğunlukla radara yakalanmadığı iddia edilen bu özel füzelerin alçak irtifadan uçarak engellerin etrafından dolaşması da ne kadar tehlikeli bir silah gücü olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Zırh delici, parça tesirli ya da nükleer başlıklı seçeneklerle kullanılabilen bu özel üretim füzeler sayesinde Pentagon füze depolarını, askeri ve stratejik hedefleri baskı altında tutarak askeri gücünü masada da kullanıyor. 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER