Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TOKİ´den Silivri´ye yatay mimarili 685 sosyal konut

TOKİ, İstanbul Silivri´de dar ve orta gelirli vatandaşlar için yatay mimarinin ön plana çıkarıldığı 685 sosyal konut inşa edecek.

TOKİ´den Silivri´ye yatay mimarili 685 sosyal konut

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Silivri´de dar ve orta gelirli vatandaşlar için yatay ve yerel mimari ile mahalle kültürünün ön plana çıkarıldığı 685 sosyal konut inşa edecek.

TOKİ, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kez kamuoyuna açıklanan, Türkiye´nin 67 ilinde 140 projeyle hayata geçirilecek 50 bin yeni sosyal konut hamlesini başlattı. İstanbul´un Silivri ilçesinde taksitleri 651 TL´den, fiyatları da 195 bin TL´den başlayan 685 konut yapılacak.

TOKİ tarafından inşa edilecek 50 bin sosyal konut ve bundan sonra üretilecek konutların yükseklikleri, Silivri projesinde de olduğu gibi zemin+3, zemin+4 ve zemin+5 şeklinde olacak.

Yatay mimari anlayışıyla, yöresel taşların kullanılacağı projedeki konutların 343´ü 2+1, 342´si 3+1 olarak inşa edilecek. Proje ile milletin en temel özelliği ve arayışı olan dayanışma ve komşuluk kültürüne imkan tanıyan "mahalle konsepti" hayata geçecek.

Yazının devamını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER