Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Times: ?Erdoğan korkunç bir terör eylemini sömürüyor?

İngiliz gazetesi Times, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın Yeni Zelanda saldırısını değerlendirdi.

Times: ?Erdoğan korkunç bir terör eylemini sömürüyor?

İngiltere´de yayımlanan Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın mitinglerinde Yeni Zelanda saldırısının görüntülerini dev ekranda göstermesi ve Çanakkale Savaşı´nın yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmadaki ifadelerinden dolayı eleştiren bir başyazı kaleme aldı.

Gazete, siyasetçilerin seçim döneminde "tribünlere oynamalarının" normal olduğunu ancak "güçlü bir NATO müttefikinin liderinin dostane bir Batılı ülkede meydana gelen terör saldırısı üzerinden prim yapmak için seçim platformlarını kullanması ve bu ülkenin vatandaşlarına yönelik şiddet içeren sözler sarf etmesinin" daha önce görülmemiş bir durum olduğunu yazdı:

"Erdoğan´ın giderek artan otoriterliğine rağmen, muhalefet partileri Türkiye´nin bazı önemli şehirleri ve stratejik bölgelerindeki kontrolü üzerinde ciddi bir tehdit yaratıyor.

"Erdoğan´ın bu duruma verdiği yanıt ise hayali tehditler karşısında milliyetçiliği kışkırtmak oluyor.

"Erdoğan Pazartesi günü bu tutumunu bir adım daha ileri götürerek Çanakkale Savaşı´nın yıldönümünde Yeni Zelandalılara seslenerek ´Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın´ dedi.

Kaynak: BBC Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER