Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

THY bilet fiyatları uçtu, bir şey daha var!

ADNAN ÖKSÜZ- 08.08.2018

THY bilet fiyatları uçtu, bir şey daha var!

Türk Hava Yolları (THY) bizim önemli kuruluşlarımızdan. Değer verdiğimiz, çalışmaları ve faaliyetleri ile gurur duyduğumuz saygın bir kurum, THY?

Ama aşağıda anlatacaklarımı dikkatle okumanızı istiyorum?

Kurban Bayramı´nda memlekete gitmek için THY´den bilet aldım.

Ucuz olsun diye de haftalar öncesinden aldım, biletleri.

Hep böyle bir ?şehir efsanesi? vardır ya, hani; ?Şayet, THY´den erken bilet alırsan ucuza gelir!? diye. Hiç de öyle değilmiş, meğer! Rakamlar astronomik mi astronomik! Bakın, ?ücretler yüksek? demiyorum, tek kelime ile ?astronomik´! Ayrıca bu ucuz bilet alanlar nasıl alıyor, ona da akıl sır erdiremedim!

Neyse?

Şartlar, bu biletleri iade etmemi gerektirdi.

Yine haftalar öncesinden iade etmeme rağmen ne oldu, biliyor musunuz? Şimdi sıkı durun! Şaka maka yapmıyorum, Türk Hava Yolları (THY) bilet başına 120 TL kesinti yaptı! Bu kesinti, yüzde 10´un çok çok üzerinde olan bir kesinti? Ben anlamadım ve de çözemedim! Çözen birileri varsa lütfen bana da açıklasın?

 

 

 

Bilet fiyatı dedim ya, hani?

Geçenlerde bir yakınım anlattı: İtalya/Roma-İstanbul uçuşunda tek bir bilet için THY´ye 578 Euro, yani yaklaşık 4.000 TL (yazıyla dört bin Türk Lirası) ödemek zorunda kalmış! ?Çok şaşırdım. Fiyatın bu kadar yüksek olacağını rüyamda görsem inanmazdım!? dedi.

***

* Hani, önceden alındığında THY biletleri ucuz oluyordu!

* Hani, eski Ulaştırma Bakanı, eski Başbakan, şimdi TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım, ?Herkes uçabilecek, bilet fiyatları otobüs fiyatları ile neredeyse eşit olacak?? şeklinde beyanatlar vermişti. Ne oldu bu sözlere? Daha birkaç yıl önce Binali Bey, ?Sınırlama yok, isterseniz uçak biletini 3 ay önceden alın belki daha ucuz olur, ama seyahate saatler kala, günler kala da bilet alsanız yine tavan 299 lirayı geçmeyecektir. Bu ne demektir, 299 liraya da, 50 liraya da bilet var.? cümleleri Binali Yıldırım´a ait. Ama günümüzdeki uygulama bambaşka?

Uyarayım istedim?

YURTDIŞINA PARA KAÇIRAN İŞADAMLARI KİMLER?

Gazeteci-yazar Nedim Şener, Habertürk TV´de Didem Arslan´ın sunduğu programda son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Nedim Şener dedi ki; ?AKP iktidara geldiği zaman ?Dünyadaki milyarderler listesindeki Türk işadamı sayısı 10´u geçmiyordu. Bugünse bu sayı 32-35 civarında??

Nedim Şener dedi ki; ?Peki bu adamların Türkiye´de mal varlığı var mı? Bir bakalım son dönemde nereye göndermişler? Erdoğan bunu söylüyor. ?Bunu yapan vatan hainidir´ diyor. Peki, benim yoksul halkım, 15 Temmuz darbesine direnmiş bu insanlar şerefiyle fedakârlık yapacaklar. Erdoğan çağrı yapacak, elindeki 100 dolarını bozduracak ama senin işadamın para kaçıracak. Böyle bir şeref, böyle bir namus var mı??

Sormak gerekmiyor mu;

1) Yurtdışına Türkiye´den para kaçıran işadamı/işadamları var mı? Varsa kimler?

2) Kulislerde konuşulanlara göre, son dönemde yurtdışında yaşamaya başlayan, hatta bazı Avrupa ülkeleri başkentlerine yerleşen Türk işadamları kimler?  

3) Nedim Şener´in söz konusu ettiği ?Dünyadaki milyarderler listesinde adı geçen 32-35 arasındaki Türk işadamları´ ile ?yurtdışına Türkiye´den para kaçırdığı öne sürülen işadamı/işadamları´ arasında bir bağ/bağlantı var mı, yok mu?

?TERCİH FUARI´ İZLENİMLERİ?

LÜTFİ Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı´nda Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle EKET Fuarcılık tarafından düzenlenen ?Üniversite Tercih Fuarı´nı son gün ben de gezdim?

Fuara, üniversite adayları ile aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Üniversitelerin yetkilileriyle yüz yüze görüşme imkânı buldu, öğrenciler.

Çift anadal, yandal, yatay ve dikey geçiş, burs imkânları, taban puanlar, tercih ve sıralama ile üniversite eğitimiyle ilgili detaylı bilgi verildi, isteyenlere?

Adaylar, Türkiye´deki birçok üniversiteyi tek bir platformda tanıma imkânı buldu.

Fuarda, ayrıca tercih danışma merkezi de hizmet verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle 45 uzman rehber öğretmen tercih konusunda öğrencilere ücretsiz hizmet verdi. Doğru tercihle ilgili seminerler yapıldı.

Buraya kadar her şey güzel... Ama bakar mısınız;

* Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı´nda gösterilen okları takip ettim ve salona varıncaya kadar iflahım kesildi. Dolan dolan yol bitmiyor. Fuar yetkilileri neden normal yoldan, yürüyen merdivenlerden salona ulaşma imkânı vermediler, acaba?

 

* Tamam, 140 üniversitenin katılımı elbette fena rakam değil! Ama mesela, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) fuara iştirak ederken, aynı kulvardaki ve üstelik İstanbul´da bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) neden fuarda yer almadı? Diğer bazı bilinen üniversite stantlarını da aradım ama bulamadım.

* Fuar salonlarında istediğiniz üniversiteyi bulma noktasında da bence eksikler vardı. Mesela, neden girişlerde üniversite stantlarının yerlerini gösteren ışıklı/ışıksız panolar yer almadı? 

* Fırsatçılık burada da kendini göstermiş; dışarıda 1 TL olan pet şişe su, fuarda 2 TL idi. Fuara gelenlerin öğrenci oldukları sanıyorum gözden kaçmış!

* Fuara katılan üniversiteler öğrenci çekmek için birbirleriyle yarıştı, adeta! Mesela, TV ekranlarından tanıdığım Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın da görevli olduğu üniversite adına fuarda idi; üniversite adayları ile bol bol sohbet etti.

***

Bakmayın bu eleştirilerime? Yine de güzel ve yararlı bir faaliyetti. Beni aldı götürdü üniversite yıllarıma? Tebrikler?

MESAJ PANOSU

?Rahip mahip bahane... Çin ile kredi anlaşması ve Rusya´dan S-400 esas mesele...? (Banu Avar-Gazeteci, TV Programcısı)



Anahtar Kelimeler: bilet fiyatları uçtu daha

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz