Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TESK Genel Başkanı Palandöken: AVM´ler arttıkça esnaf sayısı azalıyor

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Türkiye´de AVM sayısı 2005 yılında 106 iken, bu sayının yıl sonuna kadar 410´a ulaşması bekleniyor." dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken: AVM´ler arttıkça esnaf sayısı azalıyor

25. 08. 2018 Cumartesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye´de AVM sayısının 2005 yılında 106 iken, bu yıl sonuna kadar 410´a ulaşmasının beklendiğini belirterek, "AVM´ler ziyaretçi sayısını ve karını artırdıkça, o bölgedeki esnaf sayısı azalıyor. AVM´lerin açılışlarına ve konumlanmalarına düzenleme getirilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye´de AVM sayısının 2005 yılında 106, 2010´da 263, 2011´de 278, 2012´de 334 olduğunu ve bu yıl sonuna kadar 410´a ulaşmasının beklendiğini bildirdi. AVM´lerin yüzde 80´inin Ankara, İstanbul, İzmir gibi kalabalık şehirlerde bulunduğuna işaret eden Palandöken, "Rakamların gösterdiği gibi AVM sayısı ile esnaf sayısı, ters orantılı şekilde hep esnafın aleyhine işliyor. AVM´lerde esnaflar da bulunması gerekirken, yüksek kiralar ve yarışamayacakları markalar nedeniyle maalesef barınamıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

AVM´lerin açılışlarına ve konumlanmalarına düzenleme getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Açılış ve kapanış saatleri ile konumlanacakları yerler öncesinde iyi araştırma yapılarak bir kural çerçevesine oturtulmalıdır. Esnaf vergisiyle, dar boğazıyla geçinmeye çalışırken bu ortamdan zarar görmesine göz yumulmamalıdır. AVM´ler ziyaretçi sayısını ve karını artırdıkça, o bölgedeki esnaf sayısı azalıyor. En çok AVM´nin bulunduğu İstanbul, Ankara ve İzmir´deki esnaf sayısı en düşük iller arasında. Tüm illerimiz içerisinde nüfusa oranla esnaf sayısı sıralamasında İstanbul 75´inci, Ankara 67´inci, İzmir ise 41´inci sırada." 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER