Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TERÖRİSTBAŞI SALİH MÜSLİM İÇİN KARAR VERİLDİ

Çekya´da yakalanan teröristbaşı Salih Müslüm çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

TERÖRİSTBAŞI SALİH MÜSLİM İÇİN KARAR VERİLDİ

Çekya´nın başkenti Prag´da önceki gün gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK´nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Prag Şehir Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Mahkeme Salih Müslim´i serbest bıraktı.

Çekya´nın başkenti Prag´da yakalanan terör örgütü PYD´nin eski lideri Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı. Müslim´in mahkemeye çıkarıldığına ait görüntüler basına servis edildi.

MÜSLÜM´ÜN FİNLANDİYA VATANDAŞLIĞI BULUNUYOR 

Duruşmada Salih Müslüm´in gözaltı süresinin uzatılabileceği veya serbest bırakılabileceği belirtiliyor. Türkiye´nin iade talebine rağmen Müslüm´ün oturma iznine sahip olduğu Finlandiya´ya gönderilebileceği de konuşuluyor. 

Salih Müslüm´ün "siyasi suçlu" olarak değerlendirilebileceği ve Türkiye vatandaşı olmadığı için Ankara´nın iade talebinin reddedilebileceği söyleniyor. 

Finlandiya´da oturma izni bulunan Müslüm´ün bu ülkeye ya da başka bir Avrupa ülkesine gönderilebileceği iddia ediliyor.

Salih Müslüm, hakim karşısında Çekya´nın başkenti Prag´da önceki gün göz altına alınan terör örgütü PYD/PKK´ın kırmızı bültenle aranan eski eş bakanı Salih Müslüm, davanın görüleceği Prag Şehir Mahkemesine getirildi.

ADALET BAKANLIĞI´NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çek basınının, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ve Prag´da yakalanan terör örgütü PYD´nin eski eş başkanı Salih Müslüm´ün Türkiye´de PKK ile işbirliği yaptıkları için tutuklanan iki Çek vatandaşı ile takasedilmek istendiği iddiasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

SÖZ KONUSU DEĞİL

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çekya´da yakalanan terör örgütü PYD´nin eski eşbaşkanı Salih Müslüm ile ilgili takas iddialarının hatırlatılması üzerine Gül, şunları kaydetti:



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER