Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"TERÖR BU ÜLKE TOPRAKLARINDAN SÖKÜLÜP ATILACAK"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Terör bu ülkenin kaderi değil, mutlaka terör bu ülke topraklarından sökülüp atılacak." dedi.

Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesi ile İş ve Meslek Hastalıkları  Uzmanları Derneği tarafından Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen "Meslek  Hastalıkları Kongresi"nde yaptığı konuşmada, Türkiye´nin üretim ve ihracat  üslerinden İzmir´de yapılan bu etkinliğin son derece önemli ve yol gösterici  olduğunu söyledi.

Bu toplantılardan çıkacak sonuçların yasal düzenleme gerektiren  kısımlarının TBMMile paylaşılacağını aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Türkiye´nin petrolü yok, doğalgazı yok yani mutlak üstünlüğümüz yok.  Her kuruşumuzu alın teriyle kazanıyoruz. Bu sebeple çalışanın güvenliği ve  çalışma ortamının huzuru elbette ki çok önemli. Bugün bazı zorluklar yaşadığımız  bir gerçek ancak yaşadığımız sıkıntılar işçilerimizi de işverenlerimizi de  yakından ilgilendiriyor ve etkiliyor. Bu durum geçicidir. Dünyadaki mevcut  statükonun bozulmasını istemeyen kimi ülkeler milli paralarını silah olarak  kullanmaktan geri durmuyor. Türkiye´deki iş ortamını da tehdit eden bu  operasyonlar, işçilerimizin çalışma güvencesine de zarar veriyor. Geçmişte de  benzer sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımızı lütfen hatırlayın. Türkiye  güçlendikçe, bir oldukça, beraber oldukça bu sıkıntıların üstesinden  geleceğimizden şüpheniz olmasın."

Yıldırım, Türkiye´den istenenin açık ve net olduğunu belirterek  "Başına veya ensesine vurularak ekmeği alınacak Türkiye istiyorlar, bu eskiden  böyleydi. Dolayısıyla ´Benim de söyleyecek sözüm var.´ diyen ve bölgemdeki olan  bitenden ben de sorumluyum, binlerce kilometre uzaktan gelip buralarda proje  yürütenlere karşı dimdik duralım. Güney sınırlarımızı tehdit eden terörü  sınırlarımız içinde değil, sınırlarımız dışında da kaçtıkları yere kadar  kovalayarak yok edelim."

BATMAN´DAKİ HAİN SALDIRI

Bugün Batman´da yine hain bir tuzak sonucu şehitler ve yaralılar  olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Terör bu ülkenin kaderi değil, mutlaka terör bu ülke topraklarından  sökülüp atılacak. Terörün kaynağının dışarıda olduğunu biliyoruz. Terörün  Türkiye´nin enerjisini tüketmek, azaltmak, hedeflerini geciktirmek için bir  manivela olarak kullanıldığını da biliyoruz. Ancak yapmamız gereken terörle  mücadelede kararlılığın devam etmesi, bunun yanı sıra da güvenlik saikiyle  özgürlüklerin kısıtlanmaması. Güvenliği sağlayacağız, o halde özgürlüklerden  vazgeçeceğiz, öyle bir şey yok. Her ikisini de yapacağız. Özgürlükleri de  güvenliği de bir arada sürdürebiliriz, zor olur ama başarırız. Gelişmiş  demokrasilerin yapması gereken de budur. 90´lı yıllarda yaptığımız hatalar bugün  bize katlanarak bedel olarak geliyor. Bir yandan güvenlik esaslı mücadeleye devam  edeceğiz, bir yandan da insanlarımızı kucaklamaya devam edeceğiz."

Yıldırım, terörün yol açtığı travmaların tedavi edilmesi için gereken  önlemleri alacaklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Terör konusunda bizim hiç ama hiç müsamaha etmeyeceğimiz kırmızı  çizgiler var. Her şeyi yapabilirsiniz, siyaset, ticaret, akademik çalışma  yapabilirsiniz. Toplumun hangi kesiminden olursanız olun, hangi işi yaparsanız  yapın, asla üzerinde tartışılmayacak gerçeklerimiz ortadadır. Ülkenin milleti ve  devletiyle bağımsız bütünlüğü, bölücülük yok, eyalet filan gibi düşünceler yok.  Bayrağımız, toprağımız, devletimiz ve milletimiz asla tartışma konusu olamaz.  Bunları eğer masaya getirirseniz, orada özgürlük filan dinlemeyiz. Bu ülkeyi bize  emanet edenler, bu bayrağa renk verenler, ecdadımız, şehitlerimizdir. Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıdır. Bu topraklara gözümüz gibi bakmak vatan  borcumuz, millete karşı en büyük sorumluluğumuz."

Türkiye´nin 1 milyar 800 milyon İslamdünyasında kutup yıldızı gibi  parladığına vurgu yapan Binali Yıldırım, "İnşallah sadece Türkiye´nin değil,  gönül dünyamızda, terör altında, iç savaş altında inim inim inleyen bütün  kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Geçirdiğimiz değişim sürecinin  getirdiği sıkıntılar da geçicidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin  uygulamaları oturdukça bu belirsizlikler ortadan kalkacak ve Türkiye´nin önünde  yeni ufuklar açılacak. Bunların olması için hepimizin yeni sisteme, değişime  alışması gerekiyor." diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER