Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Temel karamollaoğlu:Değerlerimiz Batı´dan üstün

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Biz batı hayranı değiliz. Değerlerimiz Batı´dan üstün!

Temel karamollaoğlu:Değerlerimiz Batı´dan üstün

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye´nin dört bir yanında düzenlenen programlara katılmaya devam ediyor. Kilis ziyaretinin ardından Akdeniz çıkarmasında bulunan Karamollaoğlu, Adana´da sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Karamollaoğlu, onlarca gazetecinin bütün sorularını samimi bir şekilde cevapladı.

Adana´da ?Basın Buluşması´nda gazetecilerle bir araya gelen Genel Başkan Karamollaoğlu, ?AKP ile neden birlikte hareket etmiyorsunuz?? sorusuna, ?Şu an iktidarda bulunan arkadaşlarımızdan biz ayrılmadık, onlar bizden ayrıldı. Onlar Avrupa Birliği´ni medeniyet projesi olarak gördüler. ABD ve İsrail´i stratejik ortak olarak gördüler. Biz Batı hayranı değiliz. Kendi ülkemizin değerlerinin, Batı´nın değerlerinden üstün olduğuna inanıyoruz? dedi.

GÜÇLENMEK ÜRETİMLE OLUR

Karamollaoğlu, şeker pancarı üretiminden geçimini sağlayan kişi sayısının azaldığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

 

Yakında şeker ithal edeceğiz. 15 şeker fabrikası özelleştirildi. Şeker tarlalarda kaldı. İhtişamlı köprüler bizi güçlü göstermiyor. Tamamen ranta yönelik hareketler bunlar. Bizi hastalıklı gösteriyor. Türkiye obeziteli hale geliyor. Türkiye ekonomik yönde şişiyor ama güçlenmiyor. Güçlenmek üretimle olur. Ülke bu mantıkla ayağa kalkmaz. Devlet 1 trilyon 200 milyar borç veriyor. Dış borç 500 milyar TL´ye yaklaştı.

 ?Kilis´in Geleceği İçin Çare Var Konferansı?na katılan Karamollaoğlu, Milli Görüş´ün dünyada barışın kurulması için çalıştığını ifade etti. Kimsenin ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, çarenin Saadet Partisi olduğunun altını çizdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye´nin dört bir yanında düzenlenen programlara katılmaya devam ediyor. Kilis ziyaretinin ardından Akdeniz çıkarmasında bulunan Karamollaoğlu, Adana´da birtakım temaslarda bulundu. Adana´da sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Karamollaoğlu, onlarca gazetecinin bütün sorularını samimi bir şekilde yanıtladı.

BELEDİYE SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Yerel seçimlere kısa bir sürenin kaldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Karamollaoğlu, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Yerel seçimlerde genel politikaların değiştirilemediğinin altını çizen Karamollaoğlu, ?Yerel seçimin genel seçimlerin hemen arkasından olması çok önemli. Mahalli seçimler halka en yakın seçimdir. Belediye meclis seçimleri ve il genel meclis seçimleri milletin ilgisini çekiyor. Belediyelerin daha fazla önem taşıdığını düşünüyoruz? diye konuştu. 

ONLAR ERBAKAN HOCA´YI BIRAKTI

Gazetecilerin ?AK Parti ile neden birlikte hareket etmiyorsunuz?? sorusuna Karamollaoğlu, ?Bizim anlayışımızda harama ve yanlışa biat olmaz. Bu bizim inanışımızda yok. Güzele itaat edilir. Şu an iktidarda bulunan arkadaşlarımızdan biz ayrılmadık, onlar bizden ayrıldı. Onlar Erbakan Hocamızdan ayrıldı. Erbakan Hocamız çok önemli adımlar attı. Ama maalesef bu arkadaşlarımız bu adımları yıktı. Erbakan Hoca iç siyasete ve dış siyasete, ağır sanayinin olmasına, üretimin olmasına inanıyordu. Bu arkadaşlar, yapılan bütün fabrikaları sattı. Bu nedenle biz bu arkadaşlarla farklı düşünüyoruz. Bu arkadaşlar gömleklerini çıkardıklarını söylemişlerdi. Onlar Avrupa Birliği´ni medeniyet projesi olarak gördüler. ABD ve İsrail´i stratejik ortak olarak gördüler. Ekonomide faizci kapitalist sistemi benimsediklerini söylediler. Biz bunlarla nasıl bir araya gelebiliriz?? ifadelerini kullandı.  

BİZ BATI HAYRANI DEĞİLİZ

AB ile ilişkilerden bahseden Karamollaoğlu, şöyle konuştu: ?Biz Batı hayranı değiliz. Kendi ülkemizin değerlerinin, eğer sahip çıkılırsa Batı´nın değerlerinden üstün olduğuna inanıyorum. Ahlaki değerler için özellikle bunu söylüyorum. Ancak o değerler kaybolduğu zaman toplumda bir kimlik krizi rahatlıkla yaşanabiliyor. Buna da ne yazık ki şahit oluyoruz.?

AYNEN İADE EDİYORUM

Bir gazetecinin, ?MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı dışındaki partileri şer ittifakı olarak nitelendirdi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?? sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu, ?Bir siyasetçiye yakışmayan bir üslup. Ne demektir, şer ittifakı! Biz de ona bir isim mi bulalım. Bunlar ne yazık ki siyaseti kavgaya dönüştürmeye çalışanların attığı adımlardır. Bu güya kendilerine yarayacaklarını düşündüğü ?çamur at izi kalır´ diye bir mantıktır. Bu mantıkla dünyanın hiçbir yerinde hareket edilmez. Türkiye´nin en büyük problemi kutuplaşmadır. Farklı partiler birbirine bakınca hasımı gibi bakıyor. Bu böyle değildir, sadece rakipleri olabilir. Kendilerini milliyetçi gösterip bazılarını ?hain´ diye yorumlayanlar bir gün aynı yorumla kendileri karşı karşıya gelebilir. Bir partinin genel başkanının böyle konuşmasını doğru bulmuyorum. Aynen iade ediyorum? dedi.

?DOĞRU BİR YAKLAŞIM OLMADI?

Gazetecinin ?Fatih Erbakan yeni parti kurdu, nasıl bakıyorsunuz?? sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu, ?Yeni partinin kurulmasını tartışmaya gerek duymuyoruz. Allah selamet versin. Rahmetli Erbakan Hocamız olsaydı herhalde falakayı yemiş olurdu. Doğru bir yaklaşım olmadı? dedi. Karamollaoğlu, daha sonra Genişletilmiş İl Divan Toplantısı´nda partililerine hitap etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER