Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Temel Karamollaoğlu Kürt Raporunu Açıklıyor

Veysi Dündar- 06.06.2018

Temel Karamollaoğlu Kürt Raporunu Açıklıyor

 

Saadet Partisi, son düzlüğe girilirken, Diyarbakır´da ?Kürt Raporu?nu açıklayacak bugün. Bu önemli gelişmeyi yerinde izlemek için Diyarbakırdayız.

Tevafuk bu ya, önceki gün Sur Belediyesi eski Başkanı ile İstiklal Caddesinde karşılaştık. Bugün de Sur ilçesini ve tarihi Diyarbakır surlarını gezmek nasip oldu. Gece yarısına kadar gezme imkanımız oldu.

Oral Çalışlar, Nuray Mert ve sonradan bize Altan Tan eşlik etti. Tan, Saadet Partisi İstanbul 1. sıradan, kardeşi de Diyarbakır 4. sıradan aday. Hasanpaşa Pasajında bir süre oturduk. Oral Çalışlar, Karamollaoğlu ile 10 ay hapis yatmış. Altan Tan ile de uzun uzadıya siyaset konuştuk. HDP´den ayrılma sürecini de bizimle paylaştı. Ara verdiğim söyleşilerime ileriki günlerde Altan Tan ile yeniden başlayacağım, belirtmiş olayım.

Diyarbakır canlı. Ramazan şenliklerinden midir, bahar havasından mıdır, seçim hazırlıklarından mıdır, bilemiyorum. Sokaklar sahur vaktine kadar hareketliydi. Diyarbakır´a gelmişken ciğer yememek olmazdı. Sahuru ciğerle yaptık.

Otelimize geçmişken, Temel Karamollaoğlu´nun yolda olduğu bilgisi geldi. Karamollaoğlu otele varmadan bana bir video yolladı. ?Sizi bekliyoruz, nerdesiniz?? sorumu, otelde yüzyüze gelince anladı. ?Sorunu şimdi anladım? dedi gülümseyerek.

Bilge Başkan; burada da fenomen. Gece yarımı geçtiği halde Saadet Partili gençler pür dikkat onu dinliyor, selfie çekmek için birbirleriyle yarışıyorlardı. Seçim sürecindeki performansına şapka çıkartıyorum. Bir ilden bir ile miting ve toplantılar, bir çok röportaj, bir çok canlı yayın, Ramazan ayı ve oruç halde bunları yapabiliyor olması, elindeki sihirli tespihten mütevellit olsa gerek. Haşim Haşimi´de de vardı aynı tesbihten.

Siyasi liderlerin en yaş almışı Temel Karamollaoğlu. 77 yaşında.

Karamollaoğlu ile sohbetin ana başlıkları şunlar:

?Bizim aleyhimizde akıl almayacak tarzda bir kampanya yürütülüyor. Bu seçimde AKP´den ciddi bir kayma olacak. Türkiye´nin problemlerini, biz 1 yıl içinde bitiririz. Fenerbahçe´nin başkanlık seçimlerinde bir sendrom yaşandı. Bu seçimlerde de bir sendrom yaşanacak, göreceksiniz. SP bu seçimlerde en güçlü parti olacak.

?Dip Dalga beklentisi iyice yer bulmuş durumda. Değişik neticelere gebedir bu seçim. Ne getireceği belli olmayan. Ucu her yöne açıktır.?

Sohbette Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Haşim Haşimi de vardı. Çalışmaların iyi gittiğini, iki vekil çıkarabileceklerini söyledi. Sözü cezaevinde olan Osman Kavala´ya getirdi ve dedi ki; ?Siz böyle bir insanı niye içeri tıkıyorsunuz??

Diyarbakır bugün Saadet Partisi´nin açıklayacağı Kürt Raporunu bekliyor. Millet İttifakı´ndan CHP Lideri Kılıçdaroğlu´nun ?Özerk idare şeklini benimseyebiliriz? sözünü destekleyecek mi, göreceğiz. Kılıçdaroğlu´nun Demirtaş için söylediği ?Terörist Değildir? cümlesinin benzeri dile gelecek mi?

Gelişmeleri yerinden ve özel izlenimlerimi de vatandaşlardan edinerek, bildirmeye devam edeceğim.

 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz