Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Temel Karamollaoğlu: İstanbul´da tekrar seçim ´Zelzele oldu´ demektir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul´da seçimlerin yenilenmesi kararına ihtimal vermediğini belirtirken, böyle bir karar verilirse bunun ?zelzele oldu? anlamına geleceğini söyledi. Karamollaoğlu, ?Bu, seçimin hiçbir kıymeti yok anlam

Temel Karamollaoğlu: İstanbul´da tekrar seçim ´Zelzele oldu´ demektir

Saadet Partisi (SAADET), 16 Nisan Anayasa referandumunda aldığı ?hayır? tutumundan bu yana iktidarın eleştirilerini hedefinde. Referandumun ardından 24 Haziran seçimlerinde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile Cumhurbaşkanlığı yarışına giren Saadet Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinde de ittifakların dışında kendi adaylarıyla seçime giren yegane parti oldu. Ancak bu tutum Saadet Partisi´ne dönük iktidar kanadından gelen eleştirileri sonlandırmadı. İktidarın seçim kampanyasında Saadet Partisi de hep CHP-İYİ Parti-HDP ile birlikte anıldı.

Seçim sürecinde konuşulan konulardan biri Saadet Partisi´nin Ankara Elmadağ adayının ?bir şehit babası olarak, partisinin yer aldığı ittifaka tepki? göstererek adaylıktan çekilmesi açıklamasıydı. Erdoğan istifa eden adayı yanına alarak Elmadağ´da miting yaparken Saadet Partisi bunun tehdit ve şantajla gerçekleştiğini ileri sürdü. SAADET´in bu süreçte yaşadığı bir başka olayın adresi ise Malatya´nın Pötürge ilçesi oldu. Oy verme işlemi sırasında üç Saadet Partili sandık görevlisi AK Partili olduğu öğrenilen bir kişi tarafından tabancayla vurularak yaşamını yitirdi.

Saadet Partisi bu olay ve tartışmaların gölgesinde kendi adaylarıyla girdiği seçimde sadece 20 kadar ilçe-belde belediyesi kazandı ama İstanbul´da aldığı 100 binin üzerinde oyla sonucu belirleyen kilit partilerden biri oldu.

Seçim sonrası İstanbul seçimlerinin tartışması devam ederken Saadet Partisi´nin kapısını çaldık. Röportaj öncesi öncülü Refah, Fazilet Partisi´nin kullandığı Saadet Partisi Genel Merkezi´nin bulunduğu binanın bir gün sonra polis zoruyla tahliye edileceğini henüz bilmiyorduk. Böyle olunca Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bu binadaki son söyleşiyi biz yapmış olduk.

Konuşmasında eşit, adil koşullarda bir seçim yapılmadığına dikkat çeken Karamollaoğlu, AK Parti iktidarının başlangıcı 2002 seçimlerine gönderme yaptı, ?O günün koşullarıyla seçime gidelim. Hodri meydan? dedi.

Cumhur İttifakı´nın yüzde 53 oyu için ?Bir güç var ama bu zorba bir güç? diyen Karamollaoğlu, ?Doğu Anadolu´da hükümet hiçbir yerde sandıklara müdahale etmeden seçime gitse bugünkü aldığı oyun yarısını alamaz? iddiasında bulundu.

Röportajın devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER