Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Temel Karamollaoğlu: İslam, dünya barışının temelidir

İslam Birliği Forumu´nun İngiltere´de düzenlediği programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dünyada şu an var olan anlayışın insanlara savaş ve acıdan başka bir şey getirmediğini söyleyerek şunları kaydetti: ?Dünyada barış ve huz

Temel Karamollaoğlu: İslam, dünya barışının temelidir

24. 07. 2018 Salı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İngiltere´nin başkenti Londra´da ?İslam Hayatı Yönetir? temasıyla düzenlenen İslam Birliği Forumu´nun 12´nci Yıllık Kongresi´ne katıldı. Kongrede önemli değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu´na Saadet Partisi Genel Başkanı Hasan Bitmez eşlik etti.

?SÖMÜRÜ DÜNYASINDA YAŞIYORUZ?

Gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkeleri sömürdüğü bir dünya manzarası ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Karamollaoğlu, sömürücü ülkelerin menfaatleri söz konusu olduğu zaman vicdanı, adaleti ve insan haklarını rafa kaldırdığını kaydetti. Bu anlayış ile dünyada barış ve huzurun yaşanmayacağına dikkat çeken Karamollaoğlu, ?Dünyada barış ve huzur samimi olarak isteniyorsa, farklı bir anlayışa ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor. İşte biz Müslümanlar, İslami anlayışın, dünya barışında çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz? dedi.

İSLAM´I TERÖR İLE İLİŞKİLENDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Batılı ülkelerin ?Cihat´ kavramı üzerinden İslam´ı terör ile bağdaştırmaya çalıştıklarını belirten Karamollaoğlu, ?Cihadı; ?Huzur ve hürriyet içinde yaşanacak, temel insan haklarına saygı duyulacak bir ortamı hazırlama gayreti ve iyiliği hâkim kılma, kötülüğe mani olma çabası olarak´ tarif ediyoruz. Cihat silahlı bir mücadele değil, Hakk´ı üstün tutabilmek için bir insanın bütün gücüyle çalışması, gayret göstermesidir. Silahla mücadele gerektiğinde bunun sadece basit bir unsurudur. Bundan dolayı terörle cihadı özdeşleştirmek hiçbir zaman doğru değildir.? ifadelerini kullandı.

BATI ZİHNİYETİ BARIŞIN ÖNÜNDE ENGEL

İslam´a ve Müslümanlara yönelik bu anlayışın dünya barışı için bir engel olduğuna da değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti: ?Bu zihniyetin algıları kırılır ve İslami prensipler kamil manada anlaşılır ve uygulanır ise emin olun dünyamız barışa ve huzura kavuşacaktır. İnsanlar akın akın İslam´a teveccüh edeceklerdir. Ancak Batı zihniyeti bunun önüne geçmek için elinden geleni yapıyor.?

TEMASLARINA DEVAM ETTİ

İngiltere programları kapsamında Karamollaoğlu, daha sonra Saadet Partisi İngiltere Bölge Başkanı İbrahim Doğru ve çalışma arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Kaynak: .milligazete.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER