Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tel Abyad’da bombalı vahşet

İşte terörün gerçek yüzü... ABD’nin ‘işbirliği’ vurgusu yapıp sahiplendiği, Rusya’nın siyasi manevra unsuru olarak gördüğü YPG, Tel Abyad’daki pazar yerinde bombalı araç patlattı.

Tel Abyad’da bombalı vahşet

İşte terörün gerçek yüzü... ABD’nin ‘işbirliği’ vurgusu yapıp sahiplendiği, Rusya’nın siyasi manevra unsuru olarak gördüğü YPG, Tel Abyad’daki pazar yerinde bombalı araç patlattı. Vahşi saldırıda kadın, çocuk 13 sivil hayatını kaybetti. Siyasi çözüme kapı aralayan Beştepe ve Soçi mutabakatlarını hedef alan tahrik saldırısına Ankara’dan sert tepki geldi.

SERHAT SOYKAN 

Terör örgütünün Suriye’nin kuzeyinden güneye itilmesini öngören ve Türkiye’nin meşru güvenlik gerekçeleriyle bir güvenli bölge planını içeren Barış Pınarı Harekatı’yla Rasulayn ve Tel Abyad’da terör temizliği yapıldı. Ardından ABD ve Rusya ile Suriye’de yeni süreci başlatan çifte mutabakata varıldı.

19-11/03/slnk.png

Beştepe ve Soçi uzlaşmalarıyla birlikte siyasi sürece kapı aralandı. Terör örgütü YPG’nin sınır hattından uzaklaştırılması sağlandı. Sivil halkın bölgeye dönüşünün başlamasıyla birlikte sınır devriyeleri aşamasına geçildi. Türkiye’nin Rusya ile ilk kara devriyesini gerçekleştirmesinden 24 saat sonra YPG’den Tel Abyad’da kanlı provokasyon saldırısı geldi. Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), YPG/PKK tarafından Tel Abyad merkezinde masum insanların alışveriş yaptığı pazar yerinde bir bombalı aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre 13 sivilin hayatını kaybettiği, 20 civarında sivilin yaralandığı bildirildi. MSB’den yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekat Bölgesi’nde Tel Abyad’da her şeyin güzelleştiği, normalleştiği bir ortamda buna tahammül edemeyen YPG/PKK tarafından sivillere yönelik saldırı düzenlendiği ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: YPG/PKK’lı alçaklar tarafından Tel Abyad merkezinde masum insanların alışveriş yaptığı pazar yerinde bir bombalı aracın patlatılması sonucunda ilk verilere göre 13 sivil hayatını kaybetmiş, 20 civarında sivil yaralanmıştır. Barış Pınarı Harekatı neticesinde evlerine ve topraklarına geri dönebilen Tel Abyadlı masum sivillere yönelik bombalı terör saldırısı yapan eli kanlı YPG/PKK’lı teröristlerin bu insanlık dışı saldırısını en sert şekilde kınıyor ve tüm ülkeleri bu acımasız terör örgütüne karşı tavır almaya davet ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.       

19-11/03/sw.jpg

Kanlı saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YPG/PKK’nın Tel Abyad’da sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin, “Bu saldırı, YPG terör örgütünün gerçek ve kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı. Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Tel Abyad’da pazar yerine yapılan ve sivilleri hedef alan saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını aktardı. İbrahim Kalın “Bu saldırı, YPG terör örgütünün gerçek ve kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye, terörün her türüne karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” değerlendirmesinde bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG’ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun” dedi.  

Öte yandan Suriye Milli Ordusu (SMO) Suriye’nin kuzeyinde Ayn İsa beldesi yakınlarında bir drone helikopter düşürdü. SMO askerleri, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde güvenliğin sağlanması için arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Askerler, M4 kara yolu yakınlarındaki Biir Asi köyündeki arama-tarama sırasında fark ettikleri ve terör örgütü YPG/PKK’ya ait olduğunu değerlendirdikleri drone helikopteri düşürdü. 

Terör örgütü YPG/PKK, örgütün Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çekilmesine ilişkin Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim’de varılan mutabakata rağmen, Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri ile çevrelerinde saldırılarını sürdürüyor. Terör örgütü söz konusu saldırılarında droneları aktif kullanıyor. 

PAZAR YERİNDE CAN PAZARI

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinde pazar yerinde bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu en az 10 sivil hayatını kaybetti. Saldırı sonucu bölgede savaş alanına döndü. Çevredeki bina ve iş yerlerinde ağır hasar meydana geldi. 20’den fazla yaralı ise Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

19-11/03/thumbs_b_c_2a6fd0de111366f62f5526331b54fa1e.jpg

TERÖR TÜNELİ KADRAJDA

Milli Savunma Bakanlığından, Tel Abyad’da terör örgütü PKK/YPG’nin karargah olarak kullandığı değerlendirilen binanın içine açılan tünel tespit edildiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekat bölgesinde arama-tarama faaliyetleri sürüyor. Komandolar tarafından Tel-Abyad’da terör örgütü PKK/YPG’nin karargah olarak kullanıldığı değerlendirilen binanın içine açılan tünel tespit edildi. Bakanlık tarafından tünele ilişkin görüntüler paylaşıldı. 



Anahtar Kelimeler: Abyad’ bombalı vahşet

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER