Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TEL RIFATLILAR TERÖRİSTLERE KARŞI TÜRKİYE´DEN YARDIM İSTEDİ

Terör örgütü YPG/PKK´nın işgalindeki Tel Rıfat ilçesinin sakinleri ve çok sayıda ÖSO mensubu, Türkiye´den kendi topraklarını da kurtarmasını istiyor.

TEL RIFATLILAR TERÖRİSTLERE KARŞI TÜRKİYE´DEN YARDIM İSTEDİ

Afrin´deki terör örgütü YPG/PKK´nın işgalindeki Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu, Zeytin Dalı Harekatı´yla topraklarının kurtarılması için bir araya geldi. 

  • Zeytin Dalı hedefine Tel Rıfat´la ulaşacak 

Aralarında ÖSO mensupları ve sivil halkın bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Azez ile Siccu arasındaki Siccu Kavşağı Meydanında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı´nın Tel Rıfat ilçesini de kapsamasını talebiyle gösteri düzenledi.

Terör örgütü YPG/PKK karşıtı sloganlar atan grup, Türkiye´ye Afrin´e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı için teşekkür etti.

Göstericiler, Zeytin Dalı Harekatı´nın Tel Rıfat´a genişletilmesi için çağrıda bulundu.

Ellerinde Türk ve ÖSO bayrağı taşıyan göstericiler, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğindeki Özgür Suriye Ordusunun Tel Rıfat´a harekatını dört gözle bekliyoruz", "Türk askerine ve sayın Recep Tayyip Erdoğan´a Zeytin Dalı Harekatından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" yazılı pankartlar açtı.

Tel Rıfatlılar önceki gün de Zeytin Dalı Harekatı´nın Tel Rıfat ilçesini de kapsaması talebiyle Siccu-Azez yolunu kapatarak gösteri düzenlemişti.

YPG/PKK, 2016 başlarında Rusya ve rejim desteğini alarak Afrin´den güneydoğuya doğru yayılmıştı. Afrin dışına çıkan teröristler, Tel Rıfat ilçesi ve çevre köylerindeki yaklaşık 250 bin kişiyi göçe zorlamıştı.

Tel Rıfatlılar, teröristlere karşı Türkiye´den yardım istediAfrin´deki terör örgütü YPG/PKK´nın işgalindeki Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu, Zeytin Dalı Harekatı´yla topraklarının kurtarılması için bir araya geldi. Azez ile Siccu arasındaki Siccu Kavşağı Meydanında toplanan ve ellerinde Türk ve ÖSO bayrağı taşıyan göstericiler, Zeytin Dalı Harekatı´nın Tel Rıfat´a genişletilmesi için çağrıda bulundu. ( Saher el Hacci - Anadolu Ajansı )26.03.2018 Saher el Hacci1 / 16

Tel Rıfatlılar, Fırat Kalkanı bölgesine komşu ve muhaliflerin kontrolünde bulunan Azez ilçesine sığınmıştı. Terör örgütü , işgalden sonra Tel Rıfat´a Afrin´den getirdiği Kürt aileleri yerleştirmeye başlamıştı. Halihazırda ilçede 15-20 bin civarı Kürt ve Arap yaşıyor. Ancak bunların yalnızca 700-800 kadarı Tel Rıfat´ın yerlisi olan Araplardan oluşuyor.

Zeytin Dalı Harekatı´na katılan ÖSO gruplarında çok sayıda Tel Rıfatlı bulunuyor. Zeytin Dalı Harekatı´nda Tel Rıfat´a bağlı Meryemeyn, Kefer Mez, Şavarighat el Caviz ve Anab köyleri gibi bazı yerleşimler teröristlerden kurtarılmıştı. Şeale Köyü´nü ise harekattan cesaret alan ve daha önce Bab´a sığınan köylüler kendi imkanlarıyla geri almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Trabzon 6. olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, "İnşallah kısa sürede Tel Rıfat´ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız." demişti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER